ΑΘΗΝΑ
12:28
|
24.04.2024
Περίπου 12.000 χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικοί θα προσέλθουν στις κάλπες που στήθηκαν σήμερα για την ανάδειξη του προέδρου της Δημοκρατίας του Κονγκό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 12.000 χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικοί θα προσέλθουν στις κάλπες που στήθηκαν σήμερα Τετάρτη (17/3) για την ανάδειξη του προέδρου της Δημοκρατίας του Κονγκό, λίγες μέρες πριν η διαδικασία ανοίξει και για τους πολίτες.

Η συγκεκριμένη διαδικασία, που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της αφρικανικής χώρας, γίνεται σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές για να διευκολυνθεί το έργο στρατού και αστυνομίας ενόψει των εκλογών της 21ης Μαρτίου.

Η Εθνική Εκλογική Επιτροπή διευκρίνισε ότι οι ψήφοι από τις κάλπες στις οποίες θα ψηφίσουν σήμερα όσοι υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις θα καταμετρηθούν μαζί με εκείνες των πολιτών την Κυριακή.

Ωστόσο η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται πως πρόκειται για απόπειρα νοθείας και επισημαίνουν τον κίνδυνο το στρατιωτικό προσωπικό να ψηφίσει δύο φορές, δεδομένου ότι τα ονόματά τους υπάρχουν ταυτόχρονα καταγεγραμμένα σε πολιτικές και στρατιωτικές πολιτικές λίστες.

H χώρα της κεντρικής Αφρικής θεωρείται μια από τις χειρότερες στον κόσμο σε επίπεδο δημοκρατικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών, γεγονός που φαίνεται να επιβεβαιώνει η προ λίγων ημερών σύλληψη του ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αλεξάντρε Ιμπάκα Τζαμπανά.

Φαβορί για την νίκη στις επικείμενες εκλογές θεωρείται ο νυν πρόεδρος της χώρας και ηγέτης του πάλαι ποτέ Μαρξιστικού και σήμερα κεντροαριστερού Κόμματος Εργασίας του Κονγκό, ο 77χρονος Ντενί Σασού Νγκουέσσο, βρίσκεται στην εξουσία επί 23 συναπτά έτη, ενώ με ένα μικρό διάλειμμα πέντε ετών είναι πολιτικά κυρίαρχος τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξύλο μέσα στη Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο

Φλέσσα: Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Κάλπες στη Βόρεια Μακεδονία και στο βάθος η ευρωπαϊκή πορεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα