ΑΘΗΝΑ
12:11
|
07.05.2024
Μετά τον τόσο άδικο χαμό του, ο Ιάσονας θα συνεχίσει να δίνει ελπίδα και ζωή σε άλλους ανθρώπους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε από χθες το βράδυ η διαδικασία δωρεάς των οργάνων του 23χρονου Ιάσονα που έμεινε κλινικά νεκρός όταν υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ, αρμόδιο για την ασφάλεια της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, τον χτύπησε και τον τραυμάτισε θανάσιμα, έξω από την είσοδο της Βουλής.

Η οικογένεια του Ιάσονα που έχασε το παδί της για πάντα συναίνεσε στη διαδικασία της αφαίρεσης και δωρεάς των οργάνων του 23χρονου, η οποία και ξεκίνησε χθες το μεσημέρι.

Από την Παρασκευή, αμέσως μετά τη σύγκρουση και τη φυγή του εμπλεκόμενου οχήματος και των επιβαινόντων του, ο Ιάοονας υποβλήθηκε σε επέμβαση στον Ευαγγελισμό χωρίς ωστόσο να ανατραπεί η σοβαρή κατάσταση της υγείας του.

Η μητέρα του 23χρονου από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι ο γιος της ήταν κλινικά νεκρός γνωστοποίησε ότι η οικογένεια του Ιάσονα θα δωρίσει τα όργανά του. “Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν”, δήλωσε η απαρηγόρητη μητέρα.

Αφού επιβεβαιωθεί ότι ο Ιάσονας ήταν και εγκεφαλικά νεκρός, ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία λήψης της καρδιάς, των νεφρών, του ήπατος, των πνευμώνων, των ματιών και του δέρματος του Ιάσονα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες χειρουργική ομάδα από το Λαϊκό νοσοκομείο ανέλαβε την αφαίρεση των νεφρών και του ήπατος. Ενώ δύο χειρουργικές ομάδες από το Ωνάσειο αφαίρεσαν την καρδιά και τους πνεύμονες του 23χρονου.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Open το πρωί της Τετάρτης, μέσα στην ημέρα αναμένονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, δύο από τα όργανα του Ιάσονα όπου και θα γίνει άμεσα η μεταμόσχευσή τους.

Ο Ιάσονας έχασε τη ζωή του και η οικογένειά του έχασε το παδί της για πάντα, ωστόσο, ακόμη και μετά τον τόσο άδικο χαμό του, ο Ιάσονας θα συνεχίσει να δίνει ελπίδα και ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Julian and Gregory: A tale of two Easters

Ηράκλειο: Μηχανική βλάβη σε καταμαράν, απαγορεύτηκε ο απόπλους του

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Αυστραλία: Ο θετός γιος του Σίρσκι συμμετέχει σε μοτοπορεία για την Ημέρα της Νίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα