ΑΘΗΝΑ
21:12
|
18.04.2024
Προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα πληρώσει για την υποτιθέμενη εμπλοκή της στις αμερικανικές εκλογές του 2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συμφώνησε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι “δολοφόνος” απαντώντας σε ερώτηση που του έκανε ο Τζορτζ Στεφανόπουλος του ABC.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα πληρώσει για την υποτιθέμενη εμπλοκή της στις αμερικανικές εκλογές, βάσει των ισχυρισμών της αποχαρακτηρισμένης έκθεσης των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών.

Ο Πούτιν “θα πληρώσει το τίμημα” για την εμπλοκή, ισχυρίστηκε ο Μπάιντεν, επισημαίνοντας ότι σε μία μακρά συνομιλία που είχε με τον Ρώσο ηγέτη του είπε: “Σε ξέρω και με ξέρεις. Αν καταλήξω ότι αυτό συνέβη, να είσαι έτοιμος”.

Σε ερώτηση που του έκανε ο Τζορτζ Στεφανόπουλος αν θεωρεί ότι ο Πούτιν είναι “δολοφόνος”, ο Μπάιντεν έγνεψε καταφατικά συμφωνώντας με τον χαρακτηρισμό, μεταδίδει το Bloomberg. 

Οι δηλώσεις του Μπάιντεν, που μαγνητοσκοπήθηκαν την Τρίτη και θα μεταδοθούν σήμερα, έγιναν την ίδια ημέρα που οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ισχυρίστηκαν ότι ο πρόεδρος Πούτιν διέταξε την καμπάνια επηρεασμού των εκλογών με στόχο να πλήξει την υποψηφιότητα του Μπάιντεν και να ευνοήσει τον πρώην πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν χρησιμοποιήσει το ίδιο αφήγημα και στις προεδρικές εκλογές του 2016 όταν υποψήφιος των Δημοκρατικών ήταν η Χίλαρι Κλίντον.

Nωρίτερα, το Κρεμλίνο χαρακτήρισε “αβάσιμες” τις πληροφορίες  που διατυπώθηκαν σχετικά με την υποτιθέμενη ανάμειξη της Μόσχας στις πρόσφατες αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει…ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα