ΑΘΗΝΑ
17:25
|
26.04.2024
Την ανταπόκριση χιλιάδων πολιτών προκάλεσε το κάλεσμα συνδικάτων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και τη βία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη μαζική συμμετοχή χιλιάδων Αθηναίων προκάλεσε το κάλεσμα συνδικάτων, σωματείων, συλλογικοτήτων και φοιτητικών οργανώσεων για υγεία και δικαιώματα κόντρα στον αυταρχισμό της κυβέρνησης ένα χρόνο μετά την επιβολή των πρώτων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στην κινητοποίηση που κορυφώθηκε στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, και άρχισε να διαλύεται με κατεύθυνση προς την Ομόνοια, ακούστηκε πλειάδα συνθημάτων, όπως: «Ασφάλιση, Υγεία, 8ωρη εργασία δεν τα θυσιάζουμε για την εργοδοσία» και «Επίταξη ιδιωτών σε όλη την Υγεία, να πληρώσει τώρα το κράτος και η εργοδοσία».

Σε μπλοκ συλλογικοτήτων ακούστηκαν μεταξύ άλλων συνθήματα όπως: «Μπάτσοι στις σχολές, σε δρόμους, γειτονιές κι ο κόσμος πεθαίνει μες τις εντατικές» και «Σε κάθε πλατεία υπάρχει αστυνομία, αντίσταση κι αγώνας για τη Δημοκρατία».

Εντυπωσιακό ήταν το τεράστιο πανώ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) που απλώθηκε σε μικρή απόσταση μπροστά από τη βουλή.

Ξεχώρισε μεταξύ των ομιλητών η παρέμβαση της Αφροδίτης Ρέτζιου, προέδρου της ΟΕΝΓΕ που επισήμανε πως η αποψινή συγκέντρωση “είναι ένα φιλί ζωής, της ζωής μας που επί έναν χρόνο με ευθύνη της κυβέρνησης βρίσκεται στον αναπνευστήρα”.

Η Ρέτζιου μιλώντας στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα εξέφρασε τη συμπαράσταση των νοσοκομειακών γιατρών σε όσους δοκιμάζονται από την πανδημία, στους συναδέλφους τους που εφημερεύουν και δίνουν μάχη για ένα κρεβάτι ΜΕΘ για να νοσηλεύσουν τους ασθενείς τους. Υπενθύμισε δε τις προειδοποιήσεις της Ομοσπονδίας στην κυβέρνηση και τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών στα οποία η μόνιμη απάντηση που έπαιρναν ήταν πως το ΕΣΥ είναι «θωρακισμένο»…

Δυναμικό παρόν έδωσαν και μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Ενώ δυναμικό τόνο στην πορεία που ακολούθησε έδωσαν φοιτητικές ενώσεις

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για την θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

Τρένο με δυτικό οπλισμό κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα