ΑΘΗΝΑ
22:32
|
25.04.2024
Έξι γυναίκες ασιατικής καταγωγής ανάμεσα στα θύματα – Συνελήφθη 21χρονος ύποπτος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι γυναίκες ασιατικής καταγωγής, έχασαν τη ζωή τους σε πυροβολισμούς σε τρία διαφορετικά σπα στην Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ινστιτούτο μασάζ  και σπα στο Ασγουόρθ, προάστιο βόρεια της Ατλάντας, και τέσσερις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις σε δύο σπα στην πόλη της Ατλάντας.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έχει συλληφθεί ένας 21χρονος, ο οποίος θεωρείται ο βασικός ύποπτος και για τις τρεις δολοφονικές επιθέσεις που έχουν συγκλονίσει την πολιτεία της Τζόρτζιας. Οι αμερικανικές αρχές δεν γνωρίζουν προς τα παρόν τα κίνητρα των επιθέσεων.

Ωστόσο, τους τελευταίες μήνες παρατηρείται ραγδαία αύξηση στα εγκλήματα μίσους κατά Αμερικανών ασιατικής καταγωγής, τους οποίους κάποιοι θεωρούν υπεύθυνους για την εξάπλωση της πανδημίας και της νόσου Covid-19. Την περασμένη εβδομάδα σε ομιλία του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, καταδίκασε τα “απεχθή εγκλήματα μίσους κατά Αμερικανών ασιατικής καταγωγής”.

Οι πρώτοι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στις 17:00 τοπική ώρα στο κέντρο σπα “Youngs Asian” στο προάστιο Ασγουόρθ της Κομητείας Τσερόκι. Εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη διευκρίνισε ότι δύο άτομα σκοτώθηκαν επί τόπου και τρεις διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Από τους τρεις οι δύο κατέληξαν στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τα θύματα ήταν δύο γυναίκες ασιατικής καταγωγής, μία λευκή γυναίκα, ένας λευκός άνδρας και ένας Ισπανόφωνος τραυματίστηκε σοβαρά.

Μία ώρα αργότερα η αστυνομία έλαβε κλήση για μια “ληστεία σε εξέλιξη” στο ινστιτούτο “Gold Spa” βορειοανατολικά της Ατλάντας. Στο σημείο οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις νεκρές γυναίκες, οι οποίες έφεραν τραύματα από όπλο. Κι ενώ οι αστυνομικοί διενεργούσαν έρευνα στο σημείο της επίθεσης έλαβαν κλήση για νέο περιστατικό με πυροβολισμούς στο ινστιτούτο “ Aromatherapy Spa”, όπου εντόπισαν άλλη μία νεκρή γυναίκα.

Οι αρχές αναφέρουν ότι είναι ακόμα νωρίς για να γνωρίζουν εάν οι επιθέσεις στα τρία ινστιτούτα μασάζ είχαν κίνητρο το μίσος για την ασιατική κοινότητα.

“Οι τραγικές δολοφονίες στην Ατλάντα (…) επαναβεβαιώνουν πόσο απαραίτητο είναι να αναλάβουμε δράση, να προστατεύσουμε όλες τις περιθωριοποιημένες μειονότητες της Αμερικής από τον ρατσισμό”, σχολίασε μέσω Twitter ο πολύ γνωστός ποινικολόγος Μπεν Κραμπ, γνωστός διότι ανέλαβε να εκπροσωπήσει την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ.

Πάνω από 2.800 ρατσιστικές ενέργειες ή περιπτώσεις διακρίσεων σε βάρος Αμερικανών ασιατικής καταγωγής καταγγέλθηκαν μέσω διαδικτύου σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ από τον Μάρτιο ως τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με την οργάνωση Stop AAPI Hate.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα