ΑΘΗΝΑ
13:54
|
19.04.2024
"Η μητέρα μου είναι σε άσχημη κατάσταση χρειαζόταν ιατρική βοήθεια", δήλωσε η κόρη της Καρολίνα Ριμπέρα Άνιες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συντηρητική πρώην γερουσιάστρια και μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας, Xεανίνε Άνιες διακομίστηκε από τη γυναικεία φυλακή Oμπράχες, όπου κρατείτο τις τελευταίες ημέρες, σε νοσοκομείο λόγω υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Red Uno-Bolivia-Noticias-Nacional-Jeanine-Áñez-sufre-descompensación-trasladada-Clínica-Sur

Η Καρίνα Φιγκερόα, η διευθύντρια της φυλακής γυναικών της Λα Πας, αλλά και η συνήγορός της Άνιες, Νόρκα Γκεγάρ, διευκρίνισαν ότι η πρώην μεταβατική πρόεδρος, η οποία συνελήφθη το Σάββατο στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται σε βάρος της για συνωμοσία σε πραξικόπημα και τρομοκρατικές ενέργειες, διακομίστηκε στην Clínica del Sur εξαιτίας υψηλής αρτηριακής πίεσης.

“Ασθενεί και διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Οι γιατροί θα μας κρατούν ενήμερους για την κατάστασή της”, ανέφερε η Φιγκερόα στο Radio Éxito.

Η κόρη της πρώην μεταβατικής προέδρου, Καρολίνα Ριμπέρα Άνιες, δήλωσε ότι η υγεία της μητέρας της είναι “σε άσχημη κατάσταση” και ότι χρειαζόταν ιατρική βοήθεια.

“Πρέπει να προστατέψουμε τη ζωή της” είπε στη La Paz.

Η Χεανίνε Άνιες και αρκετοί υπουργοί της μεταβατικής κυβέρνησής της συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της έρευνας των δικαστικών αρχών για το πραξικόπημα που είχε αποτέλεσμα την ανατροπή του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες το 2019. Η Άνιες αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος της και καταγγέλλει ότι υφίσταται πολιτικό διωγμό.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού επέκρινε χθες Τετάρτη τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), κατηγορώντας τον για ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Βολιβίας.

Πηγή: reduno.com.bo/

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα