ΑΘΗΝΑ
22:42
|
19.04.2024
Ένοχοι κρίθηκαν ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο και οι δύο κατηγορούμενοι, επτά χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοχοι κρίθηκαν ομόφωνα, όπως και πρωτόδικα, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο και οι δύο κατηγορούμενοι, επτά χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία όπως τους αποδίδεται και ζήτησαν την μεταβολή της. Ωστόσο, το Εφετείο τους καταδίκασε για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ληστείας, από κοινού.

Οι δυο κατηγορούμενοι, ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών, σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον φυλάκιση τεσσάρων ετών, ενώ σήμερα στο άκουσμα της απόφασης ζήτησαν να τους αναγνωριστούν, κατά περίπτωση, τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει για την αναγνώριση των ελαφρυντικών έχοντας ήδη ακούσει την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την απόρριψη τους. Στη συνέχεια οι δικαστές θα αποφασίσουν για την ποινή που θα επιβληθεί στους κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μένης Κουμανταρές δολοφονήθηκε το Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα