ΑΘΗΝΑ
06:44
|
19.04.2024
Στην Λωρίδα της Γάζας υπολογίζεται πως κατοικούν 3.000 άτομα που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο σκληρός και ακατάπαυστα συνεχιζόμενος από το 2007 σκληρός αποκλεισμός του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, δημιουργεί πρόβλημα ως προς την προμήθεια των Παλαιστίνιων κατοίκων που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό με προσθετικά μέλη, αποκαλύπτει ο ενημερωτικός ιστότοπος Middle East Monitor σε σημερινό ρεπορτάζ του.

Το ρεπορτάζ, που γίνεται με άξονα την μαρτυρία του 33χρονου ιδιοκτήτη βιοτεχνίας παραγωγής προσθετικών μελών αναδεικνύει την πληθώρα υλικών περιορισμών σχετικά με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού σε μια περιοχή που υπολογίζεται πως κατοικούν 3.000 άτομα που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό.

Ο 33χρονος Μουχάμαντ Αλ Καλίντι δηλώνει έκπληκτος από το υψηλό κόστος που απαιτείται για την προμήθεια του εξοπλισμού που του χρειάζονται ώστε να κατασκευάσει τα καλούπια των τεχνητών άκρων, όπως ιατρικοί κλίβανοι και συσκευές δημιουργίας κενού αέρος. «Είμαι έκπληκτος, πέρα από τα υψηλά κόστη, από το γεγονός ότι οι δυνάμεις κατοχής δεν επιτρέπουν παρά πολύ δύσκολα την εισαγωγή του απαραίτητου εξοπλισμού στη Γάζα» δήλωσε ο Καλίντι μιλώντας στο Middle East Monitor.

«Ήλθα σε επαφή με φίλους και μηχανικούς ώστε να επινοήσω εναλλακτικές λύσεις, βασισμένες σε συσκευές φτιαγμένες στο σπίτι. Μέχρι ώρας κατάφερα κάπως να αντικαταστήσω τις συσκευές δημιουργίας κενού αέρος και έχω ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο Καλίντι.

Υπενθυμίζεται πως ο σκληρός αποκλεισμός που έχει επιβληθεί από το κράτος του Ισραήλ στους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας το 2007 μετά την επικράτηση της ισλαμιστικής Χαμάς στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2006 και προσομοιάζει με κατάσταση διαρκούς πολιορκίας βρίσκεται τυπικά σε φάση χαλάρωσης από το 2010. Το συγκεκριμένο γεγονός ωστόσο δεν σταματά το ισραηλινό κράτος από την καταφυγή σε άκρως επικίνδυνες για την ζωή των Παλαιστινίων τακτικές, με τελευταία εκείνη της απαγόρευσης εισαγωγής καυσίμων το περασμένο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να σταματήσει να λειτουργεί το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας και οι κάτοικοι να έχουν ρεύμα μόνο τέσσερις ώρες την ημέρα.

Ο αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ έχει κοστίσει σχεδόν 17 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία του παλαιστινιακού θύλακα, του οποίου το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μειώθηκε κατά 27% και η ανεργία αυξήθηκε κατά 49% μεταξύ 2007 και 2018, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε τον Νοέμβριο στη δημοσιότητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα