ΑΘΗΝΑ
06:54
|
25.04.2024
Η Ιταλία τιμά σήμερα τη μνήμη των χιλιάδων νεκρών του Μπέργκαμο, που έχασαν τη ζωή τους νικημένοι από την αγριότητα του πρώτου κύματος της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιταλία τιμά σήμερα τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων του Μπέργκαμο, που έχασαν τη ζωή τους νικημένοι από την αγριότητα του πρώτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι μετέβη στο Μπέργκαμο, ένα χρόνο μετά την κορύφωση της τραγωδίας που χάραξε τη συλλογική μνήμη με τις τραγικές εικόνες των λομβαρδικών νοσοκομείων αλλά και των σιωπηρών, σουρεαλιστικών στρατιωτικών πομπών χιλιάδων φερέτρων που μεταφέρονταν μακριά από τα γεμάτα κρεματόρια της περιοχής.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο κοιμητήριο του Μπέργκαμο και μετέβη στο πάρκο “Μαρτίνος Λούθηρος”, όπου και θα φυτευτούν τα πρώτα εκατό δέντρα του “δάσους της μνήμης”, ύστατου φόρου τιμής στις αδικοχαμένες ψυχές του Μπέργκαμο. 

Ο Μάριο Ντράγκι πρόκειται να φυτέψει μια φιλύρα, ως σύμβολο ελπίδας και αναγέννησης της πόλης που πλήρωσε βαρύτατο τίμημα, σε ανθρώπινες ζωές κατά την σκληρή αναμέτρησή της με το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Bergamo, inaugurazione del Bosco della Memoria in ricordo delle vittime dell'epidemia da Coronavirus

Ανάλογες τελετές μήνης πραγματοποιούνται και στο Μιλάνο, με την συμμετοχή του δημάρχου Μπέπε Σάλα και της περιφέρειας της Λομβαρδίας. Σημειώνεται ότι στα κτήρια της τοπικής αυτοδιοίκησης οι ιταλικές και ευρωπαϊκές σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

Η Λομβαρδία έχασε πάνω από 16.000 ψυχές στον πόλεμο με την πανδημία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα