ΑΘΗΝΑ
06:33
|
25.04.2024
Μικροτραυματισμοί αλλά και αρκετές υλικές ζημιές στην παραθαλάσσια πόλη Μπετζάια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοικτά της ανατολικής Αλγερίας κατά τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο και το εστιακό του βάθος ήταν σχετικά επιφανειακό, στα δέκα χιλιόμετρα.

Οι κάτοικοι της παραθαλάσσιας πόλης Μπετζάια αναστατώθηκαν, αλλά προς το παρόν οι αρμόδιες αρχές της Αλγερίας αναφέρουν ότι με εξαίρεση κάποιους μικροτραυματισμούς δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. “Δεν υπάρχουν απώλειες ανθρωπίνων ζωών ή μεγάλες υλικές ζημιές”, ανέφερε η γενική γραμματεία Πολιτικής προστασίας σε μία καθησυχαστική ανακοίνωση.

Κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους της παραθαλάσσιας. Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ραγισμένους τοίχους.

Η Πολιτική Προστασία της Αλγερίας αναφέρει επίσης ότι κατέρρευσαν μέρος τριών παλιών κτιρίων Ενώ στην νομαρχία Ζιζέλ, περίπου πενήντα χιλιόμετρα ανατολικά από την Μπετζάια, “πέντε άνθρωποι υπέστησαν κατάγματα ή εξαρθρώσεις”, ανάμεσά τους ένας άνθρωπος ο οποίος “πήδηξε από τον πρώτο όροφο” και εισήχθη σε νοσοκομείο.

Ο σεισμός σημειώθηκε 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης της Καβυλίας στη 01:04 (τοπική ώρα· 02:04 ώρα Ελλάδας), κατά τα δεδομένα του αμερικάνικου ινστιτούτου γεωφυσικών ερευνών (USGS). Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί, 5,2 βαθμών και 4,7 βαθμών.

Σύμφωνα με το Αλγερινό Κέντρο Ερευνών για την Αστυνομία, την Αστροφυσική και τη Γεωφυσική (CRAAG), το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 28 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Καπ Καρμπόν, στην Μπετζάγια.

Η πρώτη δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Αλγέρι, 250 χλμ. δυτικά από την Μπετζάια, και την Ανάμπα, 350 χλμ. ανατολικά, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία.

Πηγή: Reuters, Mena

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα