ΑΘΗΝΑ
01:37
|
20.04.2024
Σε κόκκινο συναγερμό εξακολουθεί να βρίσκεται το ΕΣΥ, λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.
Óôéãìéüôõðï áðü ôï íïóïêïìåßï "Åñõèñüò Óôáõñüò", ôçí ôåôÜñôç 17 Ìáñôßïõ 2021. Óýìöùíá ìå ôïí Ðñüåäñï ôçò ÐÏÅÄÇÍ, Ìé÷Üëç ÃéáííÜêï Ý÷åé äïèåß áðü ôï õðïõñãåßï Õãåßáò, åíôïëÞ ãéá ôçí ìåôáôñïðÞ ôïõ íïóïêïìåßïõ Åñõèñüò Óôáõñüò óå íïóïêïìåßï áðïêëåéóôéêÜ ãéá ðåñéóôáôéêÜ êïñïíïúïý êáé ôçí åêêÝíùóÞ ôïõ áðü Üëëïõò áóèåíåßò. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κόκκινο συναγερμό εξακολουθεί να βρίσκεται το ΕΣΥ, λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται για άλλη μία ημέρα σε οριακό σημείο.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 18 Μαρτίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.073 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 230.317 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.889 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 45, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.297 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 645 (67.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.537 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 525 (ημερήσια μεταβολή +29.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 453 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη)».

«Κοκκίνησε» ολόκληρη η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη ECDC

Κορωνοϊός: «Κοκκίνησε» ολόκληρη η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη ECDC

«Κόκκινη» εμφανίζεται πλέον ολόκληρη η Ελλάδα στους αναθεωρημένους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα του κορονοϊού στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Το κόκκινο χρώμα σημαίνει ότι στη χώρα μας τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι 4% και πάνω, τις τελευταίες 14 ημέρες.

Στο δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα βρίσκεται στο «κίτρινο» όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας είναι ίσος ή μεγαλύτερος από το όριο συναγερμού του 4%.

Ηλικιακή κατανομή

Aκολουθεί η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων, νοσηλευόμενων στις MEΘ και ασθενών που απεβίωσαν από την αρχή της πανδημίας. 

Ακολούθως παρουσιάζεται η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι: 

Ο χάρτης της διασποράς

Λίγο παραπάνω από τα μισά από τα σημερινά 3.073 κρούσματα Covid-19 εντοπίζονται στην Αττική. Συγκεκριμένα, στο Λεκανοπέδιο καταγράφονται 1.524 νέα κρούσματα. Υψηλά παραμένουν οι μολύνσεις στη Θεσσαλονίκη (304).

Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων εντοπίζεται στην Αχαΐα (123) και στη Λάρισα (110), δύο περιοχές που έχουν «χτυπηθεί» έντονα από την πανδημία. Ακολουθεί το Ηράκλειο, το οποίο καταγράφει μια αυξητική πορεία τον τελευταίο καιρό, με 73 κρούσματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα