ΑΘΗΝΑ
14:34
|
19.04.2021
Λόγω πανδημίας και καθώς το Παρίσι μπαίνει σε τρίτο λοκντάουν για έναν μήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακυρώνει την επίσκεψή του στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, λόγω πανδημίας. Η κατάσταση στη Γαλλία έχει επιδεινωθεί και η κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή λοκντάουν για έναν μήνα στο Παρίσι και άλλες 16 περιοχές.

Περίπου 21 εκατομμύρια πολίτες σε 16 διαμερίσματα της Γαλλίας θα τεθούν για τρίτη φορά σε κατάσταση λοκντάουν και περιοριστικών μέτρων από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ δήλωσε ότι το νέο λοκντάουν θα είναι πιο ευέλικτο και θα επιτρέπεται στους πολίτες να γυμνάζονται σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους.

“Νέα μαζικά μέτρα αναχαίτισης της επιδημίας θα εφαρμοστούν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και για 4 εβδομάδες” σε 16 διαμερίσματα, μεταξύ αυτών στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή του, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Καστέξ, την ώρα που η Γαλλία πλησιάζει το όριο των 100.000 νεκρών από τη νόσο Covid-19 και η “πρόοδος της επιδημίας επιταχύνεται”. Εξήγησε, εντούτοις, ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά, όπως και τα καταστήματα πώλησης “ειδών πρώτης ανάγκης”, μεταξύ αυτών και τα βιβλιοπωλεία.

Σχετικά με τις μετακινήσεις εκτός της οικίας, κυρίως για να πάρει κανείς αέρα, να βγει για έναν περίπατο, να αθληθεί, θα γίνονται υπό συγκεκριμένο πλαίσιο, όμως βάσει λιγότερο αυστηρών κανόνων σε σύγκριση με τον περασμένη Μάρτιο και Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων καραντινών στη Γαλλία, υπογράμμισε. Οι μετακινήσεις εκτός των περιφερειών θα απαγορεύονται. Τέλος, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 20.00 το βράδυ τοπική ώρα.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανναλένα Μπέρμποκ: Η επιλογή των Πρασίνων για την καγκελαρία της Γερμανίας

Γερμανία: Συμφωνία σ’ ένα ελαστικότερο “φρένο” έκτακτης ανάγκης

Η Αυστρία ενέκρινε την αγορά του Sputnik V

Κυρίως “πιάτο” η Ρωσία στο Συμβούλιο των Εξωτερικών Υποθέσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα