ΑΘΗΝΑ
13:24
|
01.06.2024
Σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και συντριπτικά θετική στάση για τα εμβόλια από Κίνα και Ρωσία καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προβάδισμα με 14 ποσοστιαίες μονάδες της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και συντριπτικά θετική στάση ως προς την προμήθεια εμβολίων κατά του κορονοϊού από Κίνα και Ρωσία καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, για τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 39,3% έναντι 23,3% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,1%, το ΚΚΕ με 6% και έπεται η Ελληνική Λύση με 4,3%. Οριακά εκτός Βουλής μένει το ΜέΡΑ25, συγκεντρώνοντας 2,9%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 5,8%, ενώ στο 12,8% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.

Οι ερωτηθέντες εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το εμβολιαστικό πρόγραμμα για τον κορονοϊό σε ποσοστό 51%, όπως αποτυπώνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 49% όμως δηλώνει δυσαρεστημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το 48% εκφράζεται θετικά για τη στάση και το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, με το αντίστοιχο ποσοστό για τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στο 30%.

Ως προς την αποτίμηση της προσφοράς συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων και προσώπων οι γιατροί και νοσηλευτές συγκεντρώνουν κατά 91% θετικές γνώμες, ενώ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας συνεχίζει να απολαμβάνει υψηλά ποσοστά δημοφιλίας της τάξης του 65%. Στον αντίποδα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές γνώμες, με 55% να αποτιμά αρνητικά το έργο του.

To 50% διαφωνεί με την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη κλιμάκωση των διαδηλώσεων στη χώρα, σε αντίθεση με το 33% που συμφωνεί.

Σε ό,τι αφορά τα περιστατικά αστυνομικής βίας, το 47% των ερωτηθέντων τα θεωρεί «μεμονωμένες περιπτώσεις», ενώ το 39% θεωρεί ότι εντάσσονται σε μια «πολιτική καταστολής».

«Ναι» στα εμβόλια Ρωσίας και Κίνας λένε οι ερωτηθέντες της δημοσκόπησης, απαντώντας σε ερώτημα για το εάν πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να αγοράσει εμβόλια και από τη Ρωσία και την Κίνα, κάνοντας διμερείς συμφωνίες, όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τιφλίδα: Επίθεση στα γραφεία του κόμματος του Σαακασβίλι

Ιράν: Ραγδαία αύξηση των αποθεμάτων εμπλουτισμένου ουρανίου

Σκέρτσος: Οι Γερμανοί αγοράζουν φθηνότερα επειδή τα προϊόντα είναι υποδεέστερα

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα θα χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο το Ίδρυμα Κλούνεϊ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα