ΑΘΗΝΑ
05:05
|
21.05.2024
Κοινοβουλευτικές πηγές ισχυρίζονται ότι είναι προϊόν υποκλοπής το βίντεο που καταγράφει το τραγικό δυστύχημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένορκη Διοικητική Εξέταση φέρεται να έχει διατάξει ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, προκειμένου να διερευνηθεί πώς έγινε η διαρροή του βίντεο που καταγράφει το τραγικό δυστύχημα στην είσοδο του Κοινοβουλίου όπου έχασε τη ζωή του ο 23χρονος Ιάσονας.

Παράλληλα, ο ίδιος φέρεται να τόνισε ότι θα αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους γι’ αυτήν τη διαρροή, καθώς το βίντεο αποτελεί μέρος της δικογραφίας για το περιστατικό.

Κοινοβουλευτικές πηγές ισχυρίζονται ότι το βίντεο που καταγράφει τα τελευταία δευτερόλεπτα του Ιάσονα και το οποίο κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και δημοσιεύτηκε σε όλα τα ελληνικά Μέσα, είναι προϊόν υποκλοπής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το βίντεο δεν είναι το ίδιο με αυτό που διαβίβασε η Βουλή στην τροχαία και τον αρμόδιο εισαγγελέα, αλλά υλικό από κάμερα κινητού που κατέγραφε τις οθόνες του κλειστού κυκλώματος του κοινοβουλίου, που σημαίνει ότι η καταγραφή και η διαρροή του υλικού έγινε από στέλεχος της Βουλής ή της φρουράς του κοινοβουλίου.

Στο βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο youtube ο δημοσιογράφος Θάνος Κόκκαλης καταγράφεται από απόσταση τη μακάβρια στιγμή της σύγκρουσης που στέρησε τη ζωή αφήνοντας κλινικά νεκρό τον 23χρονο Ιάσονα.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δεν επιβεβαίωσε την ΕΔΕ. “Δεν ξέρουμε από πού έγινε η διαρροή” είπε ο Κώστας Τασούλας και πρόσθεσε πως αποτελεί προανακριτικό υλικό που κακώς δημοσιοποιήθηκε. “Αυτό το υλικό η ΥΑΒΕ (Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων) το έχει δώσει από την πρώτη ημέρα στην προανάκριση” επισήμανε.

Λίγο αργότερα, οι ίδιοι συνεργάτες που ανακοίνωσαν ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ, διευκρίνισαν πως πρόκειται για ανεπίσημη έρευνα, λαμβάνοντας υπόψη ότι το επίμαχο υλικό είχε διαβιβαστεί στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η τροχαία πρότεινε την προσθήκη αριστερόστροφου φαναριού στους υπάρχοντες φωτεινούς σηματοδότες που ρυθμίζουν την κυκλοφορία στο ρεύμα καθόδου της λεωφόρου (συμβολή Β. Σοφίας – Ακαδημίας ρεύμα προς πλ. Συντάγματος) καθώς και την τροποποίηση των διαγραμμίσεων με δημιουργία νησίδας ώστε να επιτρέπεται η αριστερή στροφή των οχημάτων προς την είσοδο του κοινοβουλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιρανικές Προεδρικές εκλογές στις 28 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα