ΑΘΗΝΑ
14:59
|
19.04.2021
«Δεν τους αναγνωρίζουμε όμως πλέον κανένα ελαφρυντικό» σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν τους αναγνωρίζουμε όμως πλέον κανένα ελαφρυντικό». Με τη φράση αυτή το ΜέΡΑ25 κατηγορεί με ανακοίνωσή του την κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας και υπενθυμίζει πως «όταν ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ζητούσε από πέρυσι τον Μάρτιο να δημιουργηθεί ένα δημόσιο δίκτυο μαζικών τεστ, η κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα και ο πρωθυπουργός δεν προσήλθε καν να απαντήσει στο ερώτημα του Γιάνη Βαρουφάκη για την προετοιμασία της χώρας για το δεύτερο κύμα».

Τότε, προστίθεται στην ανακοίνωση, «ο Γραμματέας ΜέΡΑ25 είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη για ηθική αυτουργία σε αυτό το έγκλημα». Προσθέτει ότι τώρα «ένα χρόνο μετά, χωρίς η κυβέρνηση να έχει ενισχύσει το ΕΣΥ, χωρίς να έχει επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, χωρίς μέτρα στους χώρους εργασίας, στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία και τον τουρισμό, έχουμε την απόλυτη ομολογία ενός προαναγγελθέντος από τότε εγκλήματος, από την κυβέρνηση. Δεν τους αναγνωρίζουμε όμως πλέον κανένα ελαφρυντικό».

Το ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει ότι «το δημόσιο δίκτυο για τα μαζικά τεστ έπρεπε να έχει στηθεί ένα χρόνο τώρα κύριε Μητσοτάκη, ώστε να υπάρχει πρόληψη και ιχνηλάτηση, αντί για κατασταλτικά γενικά περιοριστικά μέτρα καραντίνας που στραγγαλίζουν την οικονομία και δεν παράγουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα». Στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 επισημαίνεται ότι «ο κ. Κικίλιας που κρύφτηκε σήμερα μαζί με τον κ. Μητσοτάκη και σύσσωμη η Κυβέρνηση τους, φέρουν ακέραιη την εγκληματική ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση. Έστω όμως και τώρα, όσο αργά κι αν θυμηθήκατε τα τεστ, κάντε τα! Παράλληλα όμως πρέπει και να επιτάξετε άμεσα τις ιδιωτικές κλινικές τουλάχιστον στην Αττική και να προβείτε σε γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ και της οικονομίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στέφανος Μάνος προς Μητσοτάκη και ΜΜΕ: Πείτε την αλήθεια

Προειδοποίηση του ISIS στους “χριστιανούς της Αιγύπτου”

European Super League: Ο καπιταλισμός δολοφονεί και το ποδόσφαιρο

Ανναλένα Μπέρμποκ: Η επιλογή των Πρασίνων για την καγκελαρία της Γερμανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα