ΑΘΗΝΑ
15:32
|
20.04.2024
Οι αρχές “έψαχναν” την Κάριν Στρεντς για ύποπτες μεταφορές χρημάτων από το Αζερμπαϊτζάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της Γερμανίας και της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ πέθανε στο πλευρό της συζύγου κατά τη διάρκεια πτήσης χθες Κυριακή. Η 53χρονη Κάριν Στρεντς επέστρεφε στη Φρανκφούρτη από την Κούβα και έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο “Σάνον” της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας στις 7.30 το πρωί τοπική ώρα.

Οι διασώστες δεν κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή τη Γερμανίδα βουλευτή, η οποία τελικά κατέληξε σε νοσοκομείο του Δουβλίνου. Η αιτία του θανάτου της 53χρονης Γερμανίδας παραμένει άγνωστη αλλά θα διεξαχθεί νεκροψία, η οποία αναμένεται να ρίξει φως ως προς τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου. Πέπλο μυστηρίου επίσης καλύπτει για ποιο λόγο η Γερμανίδα βουλευτής του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) είχε μεταβεί στην Κούβα.  

Η Κάριν Στρεντς υπήρξε μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου από το 2009 και εκπροσωπούσε την εκλογική περιφέρεια του βορειοανατολικού κρατιδίου του Μεκλεμβούργου -Δυτικής Πομερανίας. Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail η 53χρονη δεν σκόπευε να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας στις 26 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Η Κάριν Στρεντς του CDU

Η Στρεντς μαζί με άλλους δύο βουλευτές τελούσαν υπό έρευνα για ύποπτες μεταφορές χρηματικών ποσών από το Αζερμπαϊτζάν. Οι τρεις βουλευτές φέρονται να χρηματίστηκαν για να μεσολαβήσουν υπέρ συμφωνιών ανάμεσα στο γερμανικό κράτος και το Αζερμπαϊτζάν. Σε περίπτωση που κρινόταν ένοχη θα αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.

Η Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας είχε επίσης τιμωρήσει την εκλιπούσα με πρόστιμο 17.000 ευρώ καθώς παραδέχθηκε ότι μία από τις εταιρείες της δεχόταν δωρεές από άγνωστη πηγή το 2014 και το 2015. Την ίδια χρονιά η Κάριν Στρεντς καταψήφισε αίτημα στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων του Αζερμπαϊτζάν. Το 2018 παύθηκε δια παντός από μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.  

Πηγή: Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα