ΑΘΗΝΑ
23:26
|
19.04.2024
Διστακτικός για τον Μάρτιο ο γ.γ. Εμπορίου – Βατόπουλος: Δύσκολο με 2.000 κρούσματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απομακρύνεται η ελπίδα επιχειρηματιών και εργαζομένων στον κλάδο του λιανεμπορίου να δουν μια επαναλειτουργία των καταστημάτων τους εντός του Μαρτίου. Την περασμένη εβδομάδα ακούστηκε το σενάριο για πιθανό άνοιγμα στις 29 Μαρτίου, αλλά ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εμφανίστηκε επιφυλακτικός και άφησε να εννοηθεί ότι το όλο θέμα θα επανεξεταστεί τον Απρίλιο.

“Όχι, δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα” δήλωσε ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, στην ερώτηση αν θα ανοίξουν τα καταστήματα την ερχόμενη Δευτέρα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι ακόμη νωρίς να πούμε τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, κάνοντας λόγο για αποθαρρυντική εικόνα από τα νοσοκομεία της Αττικής. “Κάθε μέρα έχει την αξία της και είναι σημαντικό να έχουμε τα δεδομένα προς το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να απαντήσουμε”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα στον ΣΚΑΪ  ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος χαρακτήρισε δύσκολο το άνοιγμα των καταστημάτων με 2.000 κρούσματα την ημέρα. “Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του. Για το πρώτο δειλό, άνοιγμα, αυτό των κομμωτηρίων, νομίζω ότι σωστά γίνεται, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια στον κόσμο, να πάρει μια ανάσα, καθώς ανεβάζει το ηθικό. Είναι μια αποσυμπίεση κι ένα δειλό άνοιγμα της οικονομίας”, είπε ο κ. Βατόπουλος. 

Σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή εικόνα με τα ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός που έχει γίνει viral, τόνισε ότι “είναι η εικόνα της πανδημίας, των πολλών κρουσμάτων, των πολλών βαριών ασθενών” επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο. “Για περίπου μια εβδομάδα ακόμα θεωρώ ότι θα συνεχίσει να ασκείται πίεση στο σύστημα υγείας”, τόνισε ο κ. Βατόπουλος και για την επιστράτευση σχολίασε: πρόσθεσε. “Έχουμε πόλεμο και πρέπει να βοηθήσουν όλοι”. 

Πηγή: ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα