ΑΘΗΝΑ
12:18
|
26.04.2024
Με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών θα τιμηθούν ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών θα τιμηθούν ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Κάρολος, και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, κατά την επίσκεψή τους στη χώρα προκειμένου να παραστούν στους εορτασμούς της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Την απονομή της ανώτατης τιμητικής διάκρισης του Δήμου Αθηναίων θα κάνει ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα, Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη σχετική εισήγηση του δημάρχου.

Στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, τιμώμενες χώρες θα είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Ρωσία. Ο πρίγκιπας Κάρολος και ο Μιχαήλ Μισούστιν θα τιμηθούν για τη συμβολή των χωρών τους στην αίσια έκβαση του Αγώνα.

Η παρέλαση δεν θα έχει κοινό, λόγω της πανδημίας, αλλά θα μεταδοθεί από την τηλεόραση. Το «παρών» θα δώσει και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Πηγές: ΑΘΗΝΑ 9,84

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για νέα τοπία έντασης προειδοποίησε τον Μπλίνκεν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα