ΑΘΗΝΑ
19:18
|
27.05.2024
Ο Γκι-Μπρις Παρφέ Κολελάς έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε με τον κορoνοϊό, λίγες ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γκι-Μπρις Παρφέ Κολελάς, υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της Δημοκρατίας του Κονγκό, έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε με τον κορoνοϊό, λίγες ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες. 

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εκστρατείας του, ο 61χρονος πολιτικός πέθανε κατά τη διάρκεια πτήσης που θα τον μετέφερε εκτάκτως στη Γαλλία, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη ιατρική βοήθεια. Λίγες μόλις ώρες νωρίτερα, φορώντας μάσκα με οξυγόνο και δηλώνοντας ότι δίνει μία δύσκολη μάχη, παρακίνησε τους ψηφοφόρους του να πάνε να ψηφίσουν. «Παλεύω στο κρεβάτι μου, παλεύετε για την αλλαγή σας», είπε στο βίντεο. 

Στην αρχή ο πολιτικός φοβόταν ότι είχε ελονοσία. Την Παρασκευή εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα, Μπραζαβίλ, και λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι έχει κορoνοϊό.

Σύμφωνα με το BBC, o εκλογικός νόμος δεν ακυρώνει τις εκλογές, εάν πεθάνει ένας από τους υποψηφίους.

Ο Παρφέ Κολελάς ήταν διαβητικός και ένας από τους έξι υποψηφίους εναντίον του Προέδρου, Ντένις Σάσσου Νγκέσο, 77 ετών, ο οποίος είναι στην εξουσία από το 1979, εκτός από μια πενταετή περίοδο μετά την ήττα των εκλογών το 1992 και θεωρείται φαβορί των εκλογών.

Στις εκλογές του 2016, ο Παρφέ Κολελάς είχε χάσει συγκεντρώνοντας το 15%, ωστόσο, είχε καταφέρει να είναι ο μόνος σοβαρός αντίπαλος του προέδρου που είχε απομείνει για τις εκλογές, μετά από σειρά αποχωρήσεων υποψηφίων. 

Tα αποτελέσματα των εκλογών αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

Πηγές: Africanews, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Βράζει» το Πακιστάν: Ξεπέρασε τους 52 βαθμούς η θερμοκρασία

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 35χρονος που καταπλακώθηκε από οροφή σπιτιού

Μητσοτάκης: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν λαϊκιστής»-Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Γάζα: Έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 107 δημοσιογράφοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα