ΑΘΗΝΑ
10:31
|
20.04.2024
Διέταξε τους στρατιωτικούς αξιωματούχους να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν την Κυριακή προκειμένου να εγγυηθούν τη σταθερότητα και την ακεραιότητα του έθνους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτενείς μάχες ξέσπασαν την Κυριακή (21/3) ανάμεσα στον στρατό της Βενεζουέλας και μέλη ένοπλης κολομβιανής οργάνωσης στα σύνορα με την Κολομβία.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ότι ο στρατός συγκρούστηκε με μέλη ένοπλης οργάνωσης της Κολομβίας, διατάσσοντας “μηδενική ανοχή έναντι των ένοπλων κολομβιανών οργανώσεων στα σύνορα” οι οποίες προσπαθούν να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας.

Ο Νικολάς Μαδούρο έδωσε εντολή στους στρατιωτικούς αξιωματούχους να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν αυτήν την Κυριακή προκειμένου να εγγυηθούν τη σταθερότητα και την ακεραιότητα του έθνους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Αραουκίτα, Ετελίβαρ Τόρες, δήλωσε ότι οι εχθροπραξίες, είχαν πολλά θύματα.

Χθες Κυριακή “ξυπνήσαμε, οι κάτοικοι στην Αραουκίτα, από τις εκρήξεις” που οφείλονταν σε πλήγματα από “την (Πολεμική) Αεροπορία της Βενεζουέλας”, οι οποίες συνεχίζονταν μέχρι το απόγευμα, δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι υπάρχει “μεγάλος αριθμός τραυματιών και νεκρών”. Ωστόσο, δεν έδωσε συγκεκριμένο απολογισμό.

Σύμφωνα με εξόριστο αξιωματικό του στρατού της Βενεζουέλας που ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η επίθεση έγινε εναντίον καταυλισμού αποστατών της πρώην οργάνωσης ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας-Λαϊκός Στρατός (FARC-EP).

Σημειώνεται ότι η Βενεζουέλα και η Κολομβία, τα σύνορα των οποίων έχουν μήκος 2.200 χιλιόμετρα, έχουν διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις τους αφότου η κυβέρνηση του δεξιού προέδρου Ιβάν Ντούκε αναγνώρισε ως νόμιμο πρόεδρο τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, τον Χουάν Γκουαϊδό, τον Ιανουάριο του 2019.

Η κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε κατηγορεί τον Νικολάς Μαδούρο ότι προσφέρει καταφύγιο σε μέλη της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) και αποστάτες των FARC, που απορρίπτουν τη συμφωνία ειρήνης του 2016 κι έχουν ξαναπάρει τα όπλα.

Το Καράκας από την πλευρά του διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Ντούκε, τονίζοντας ότι “έχουμε συνεισφέρει πολλά στην ειρήνη” στην Κολομβία και διαμηνύοντας ότι η Βενεζουέλα εξακολουθεί να παραμένει ενεργή και να πολεμά για την σταθερότητα, την ειρήνη και ενάντια στις απειλές της εδαφικής κυριαρχίας της.

Πηγές: http://www.minci.gob.ve/, AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα