ΑΘΗΝΑ
02:52
|
26.04.2024
Η κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο και τον εντολοδόχο πρωθυπουργό του Λιβάνου συνεχίζεται, πυροδοτώντας νέα μπλόκα στους δρόμους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βαθαίνει η παρατεταμένη πολιτική και οικονομική κρίση στο Λίβανο μετά και από το νέο ναυάγιο της αποψινής συνάντησης ανάμεσα στον Λιβανέζο πρόεδρο Μισέλ Αούν και τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Σαάντ Χαρίρι με κεντρικό θέμα τη διερεύνηση τρόπων και όρων για την συγκρότηση πολυκομματικής κυβέρνησης ενότητας που θα προωθήσει τους όρους των ξένων δανειστών για την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας.

Ο Χαρίρι απέδωσε την ευθύνη για το αδιέξοδο στον πρόεδρο Αούν λέγοντας ότι του έδωσε λίστα υποψηφίων υπουργών απαιτώντας να έχει τον τελευταίο λόγο στη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης. Εκπρόσωπος του προέδρου Αούν το διέψευσε.

Σε κάθε περίπτωση η συνέχιση της κόντρας Αούν-Χαρίρι, η συνεχής υποτίμηση της λιβανέζικης λίρας, η αύξηση του κόστους ζωής καθημερινά σε συνδυασμό με την αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, προκάλεσε απόψε νέα μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, Βηρυτός, μεταξύ των οποίων έξω από το “στρατηγείο” της Κεντρικής Τράπεζας Λιβάνου στη συνοικία Χάμρα.

Image

Οι πιέσεις της Γαλλίας στην ΕΕ

Νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν ενημέρωσε τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για τους κινδύνους πλήρους αποσταθεροποίησης του Λιβάνου και το ορατό ενδεχόμενο “χάους”. Πρότεινε δε από την ΕΕ να αναλάβει δράση προτού επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα