ΑΘΗΝΑ
07:39
|
20.04.2024
Το Σαββατοκύριακο οι παραλίες γέμισαν με κόσμο λόγω των διακοπών της άνοιξης στα σχολεία και Πανεπιστήμια των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος του Μαϊάμι Μπιτς των Ηνωμένων Πολιτειών εξαιτίας των ανησυχιών για νέα έξαρση του νέου κορονοϊού καθώς πλήθος κόσμου συρρέει κάθε χρόνο στις παραλίες της πόλης και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με αφορμή τις ανοιξιάτικες διακοπές των σχολείων και των πανεπιστημίων της χώρας, το γνωστό Spring Breaks.

Ο δήμος της πόλης ανακοίνωσε ότι προχωρεί σε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 το απόγευμα μέχρι τις 6:00 το πρωί, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 12 Απριλίου. Το λιανεμπόριο σε όλη την περιοχή κλείνει και οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις με αυτοκίνητα. Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Μπιτς, Νταν Γκέμπλερ, σχολίασε ότι η συρροή χιλιάδων τουριστών έχουν προκαλέσει “χάος και ανομία” στην πόλη. “Είναι σαν να βρίσκεσαι σε ροκ συναυλία παντού. Εάν έρχεστε εδώ για να ξεσαλώσετε, να πάτε κάπου αλλού”, τόνισε ο Γκέμπλερ μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

Το εαρινό διάλειμμα, Spring Breaks, είναι μια περίοδος διακοπών για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το οποίο συνήθως πέφτει κάθε Μάρτιο ή Απρίλιο. Το Μαϊάμι Μπιτς είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των νέων για τις εαρινές διακοπές τους. Το Σαββατοκύριακο γινόταν το αδιαχώρητο στις παραλίες της περιοχής.

Πριν από την έναρξη των διακοπών οι αρχές του Μαϊάμι Μπιτς προειδοποίησαν τους τουρίστες “ή θα είστε υπεύθυνοι ή θα συλληφθείτε”. Πολλοί νέοι στις παραλίες δεν φορούσαν μάσκες και δεν τηρούσαν το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το ετήσιο προσκύνημα στην ηλιόλουστη Πολιτεία

Ένας δημοτικός σύμβουλος του Σάουθ Μπιτς δήλωσε ότι το Σάββατο το διάσημο Όσιαν-Ντράιβ είχε πλημμυρίσει από κόσμο. “Δεν μπορούσες να δεις το πεζοδρόμιο ή το γκαζόν από τον κόσμο”.

Την Κυριακή η αστυνομία του Μαϊάμι Μπιτς δήλωσε στο CNN ότι συνέλαβαν δεκάδες άτομα για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Η τοπική εφημερίδα “Μαϊάμι Χέρλαντ” έγραψε ότι η Αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού κατά τη διάρκεια των συλλήψεων.

Επιβολή λοκντάουν από τις δυνάμεις της Αστυνομίας

Στην ηλιόλουστη πολιτεία της Φλόριντας, για τουλάχιστον έξι μήνες, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός εξαιτίας της Covid-19, με αποτέλεσμα επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων μπαρ και εστιατορίων, να λειτουργούν με πλήρη χωρητικότητα.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις έχει απαγορεύσει στους δήμους να επιβάλλουν πρόστιμα σε άτομα που αρνούνται να φορούν μάσκες. Η προσέγγισή του επικρίθηκε από πολλούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας και τους δημοκρατικούς κυβερνήτες πολιτειών, όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη, οι οποίοι είχαν επιβάλει αυστηρότερα μέτρα καραντίνας στους κατοίκους τους. Σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τρίτη, ο ΝτεΣάντις τόνισε επίσης ότι οι καραντίνες που επιβλήθηκαν από άλλες Ππολιτείες κατέστρεψαν τη χώρα. “Αυτά τα λοκντάουν δεν λειτούργησαν. Έκαναν μεγάλη ζημιά στη χώρα μας”, είπε.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 14 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν απορρίψει εντελώς την υποχρεωτική χρήση μάσκας, αφήνοντας στις επιχειρήσεις την επιλογή να αποφασίσουν εάν θα απαιτήσουν από τους καταναλωτές να καλύπτουν τα πρόσωπά τους.

Πηγή: BBC, CNN, RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα