ΑΘΗΝΑ
18:41
|
24.04.2024
Φυλακίστηκε γιατί παραβίασε περιοριστικά μέτρα που του απαγόρευαν να εκφράζει τις ενστάσεις του κατά της ορμονοθεραπείας του τρανσέξουαλ παιδιού του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Ρόμπερτ Χόγκλαντ, πατέρας ενός τρανς εφήβου, φυλακίστηκε γιατί παραβίασε περιοριστικά μέτρα που του απαγόρευαν να εκφράζει τις ενστάσεις του κατά της ορμονοθεραπείας του τρανσέξουαλ παιδιού του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Post Millennial, το Ανώτατο Δικαστήριο του Βανκούβερ απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση του Ρόμπερτ Χόγκλαντ κι έτσι αυτός θα παραμείνει στη φυλακή του North Fraser.

Σημειώνεται ότι ο Χόγκλαντ κατέφυγε στα δικαστήρια, σε μια μακρά δικαστική διαμάχη, υπερασπιζόμενος το δικαίωμά του να αντιταχθεί στην ορμονική θεραπεία του γιού του.

Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια όταν στην ηλικία των 12 ετών, η “Maxine” (δεν είναι το πραγματικό όνομα του παιδιού), θήλυ κατά τη γέννηση, προσπάθησε να βρει την ταυτότητα του φύλου της, καθώς δεν ταυτιζόταν με τα χαρακτηριστικά του φύλου που της αποδόθηκαν κατά τη γέννηση. Ο σχολικός σύμβουλος της πρότεινε ότι μπορεί να είναι τρανσέξουαλ, παραπέμποντάς την σε εξειδικευμένο γιατρό και ζητώντας από το σχολείο να της συμπεριφέρεται σαν αγόρι.


Μέχρι την ηλικία των 14 ετών, ο έφηβος αναγνωριζόταν ως άντρας παγιδευμένος σε ένα γυναικείο σώμα και ήταν πρόθυμος να ξεκινήσει ορμονική θεραπεία.

Η μητέρα του υποστήριξε την απόφασή του, αλλά ο Χόγκλαντ που μοιραζόταν την επιμέλεια του παιδιού, αρνήθηκε να υπογράψει το γονικό έντυπο συγκατάθεσης, ισχυριζόμενος ότι η διαδικασία μετάβασης ήταν πρόωρη και ότι όφειλαν να περιμένουν καθώς η ορμονοθεραπεία θα μπορούσε να οδηγήσουν σε διάφορες επιπλοκές της υγείας του παδιού, συμπεριλαμβανομένων του αυξημένου κινδύνου καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβήτη, ακόμη και στειρότητας.

Έκτοτε (2018) ξεκίνησε μία μακρά δικαστική διαμάχη σχετικά με το κατά πόσο ο έφηβος γιός του μπορούσε να αποφασίσει μόνος για το θέμα της ορμονικής θεραπείας του.

Το δικαστήριο επέτρεψε στη “Maxine” να προχωρήσει στην ορμονοθεραπεία της, απαγορεύοντας ταυτόχρονα, στον Χόγκλαντ να εκφράζει τις ενστάσεις του στο παιδί του, να μιλάει δημόσια για την υπόθεση και να μοιράζεται πληροφορίες σχετικά με το φύλο, την ταυτότητα φύλου, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ψυχική ή σωματική υγεία και τις θεραπείες της “Maxine”.

Στις αρχές Μαρτίου εκδόθηκε από την Εισαγγελία του Βανκούβερ ένταλμα σύλληψης εναντίον του Χόγκλαντ καθώς δεν συμορφωνόταν με τους όρους της απόφασης του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο τον είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα να κατεβάσει ιστοσελίδα crowdfunding στην οποία ζητούσε δωρεές για την κάλυψη των νομικών του εξόδων, αλλά εκείνος δεν το έπραξε.

Τελικά ο Χόγκλαντ παραδόθηκε στις αρχές αυτοβούλως, στις 16 Μαρτίου.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα