ΑΘΗΝΑ
13:49
|
20.05.2024
Κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν και εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 203 μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων συνελήφθησαν από δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας κατηγορούμενα για διασυνδέσεις με τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu οι συλλήψεις που έγιναν είναι 150.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε 53 επαρχίες τη Τουρκίας αλλά και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Προηγήθηκε η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Τουρκίας σε βάρος ατόμων υπόπτων για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν. Οι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη συνολικά 184 υπόπτων, περιλαμβανομένων 123 που υπηρετούν στον στρατό, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. Ανάμεσα στους ύποπτους είναι δύο συνταγματάρχες, επτά ταγματάρχες, δέκα λοχαγοί και 22 υπολοχαγοί.

Στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος, περίπου 80.000 άνθρωποι συνελήφθησαν και κρατούνται εν αναμονή της δίκης τους, ενώ σχεδόν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν αποπεμφθεί από τον τουρκικό στρατό.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κυβέρνησή του υποστηρίζουν ότι ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει εξόριστος από το 1999 στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ο ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016 που στοίχισε τη ζωή σε 251 ανθρώπους. Ο Γκιουλέν αρνείται κάθε εμπλοκή στο πραξικόπημα.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πενθήμερο πένθος στο Ιράν μετά τον θάνατο Ραϊσί- Ορίστηκε μεταβατικός πρόεδρος 

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων την Τρίτη 21 Μαΐου

Έρχεται η Καμπούλ Νο2 (ή η Σαϊγκόν Νο3);

Κίνα: Επίθεση σε δημοτικό σχολείο-Δύο νεκροί και 10 τραυματίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα