ΑΘΗΝΑ
05:14
|
24.04.2024
Η βάση δεδομένων που διέρρευσε, περιλαμβάνει τα προσωπικά δεδομένα πάνω από 6 εκατ. ψηφοφόρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα προσωπικά στοιχεία των ψηφοφόρων του Ισραήλ διέρρευσαν την παραμονή των εκλογών (Δευτέρα 22/3), από χάκερ που δεν έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Haaretz.

Ειδικότερα η βάση δεδομένων που διέρρευσε, περιλαμβάνει τα προσωπικά δεδομένα (ονοματεπώνυμα, αριθμούς δελτίων ταυτότητας και άλλα προσωπικά στοιχεία) πάνω από 6 εκατ. ψηφοφόρων.

Οι ομάδα χάκερ, “Ισραηλινό φθινόπωρο” χαρακτήρισαν την εφραρμογή Elector “εργαλείο κατασκοπείας”, καταγγέλλοντας ότι “υποστηρίζεται ενεργά από εκείνους που υποτίθεται ότι προστατεύουν τους πολίτες”. Τόνισαν επίσης ότι η συνεχής χρήση της εφαρμογής Elector τούς ώθησε στο να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία και στηλίτευσαν την κυβέρνηση Νετανιάχου για “αποτυχία εκπλήρωσης του καθήκοντός της” εξαιτίας της διαφθοράς.

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί αν τα προσωπικά στοιχεία των ψηφοφόρων εκλάπησαν κατευθείαν από την εφαρμογή ή αν παραβιάστηκε η μέθοδος πιστοποίησης των χρηστών.

Ο σύνδεσμος προς δύο κρυπτογραφημένες βάσεις δεδομένων εστάλη σε δημοσιογράφους μέσω του ιστότοπου Ghostbin που επιτρέπει την αποστολή ανώνυμων μηνυμάτων.

Μια από τις βάσεις δεδομένων λέγεται ότι περιέχει την πλήρη λίστα όλων των Ισραηλινών ψηφοφόρων και των εκλογικών κέντρων τους, ενώ μία άλλη θεωρείται ότι περιλαμβάνει πάνω από 6 εκατομμύρια ονοματεπώνυμα και πρόσθετα προσωπικά δεδομένα πολιτών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που διαρρέουν τα προσωπικά δεδομένα των Ισραηλινών ψηφοφόρων. Σφάλμα του λογισμικού στην εφαρμογή Elector, τον Φεβρουάριο του 2020, παρείχε και τότε πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά δεδομένα του εκλογικού σώματος.

Το Ισραήλ οδηγήθηκε σε πρόωρες εκλογές και οι πολίτες του ψηφίζουν σήμερα, μετά την κατάρρευση του συνασπισμού ανάμεσα στα κόμματα Λικούντ και Γαλάζιο και Λευκό, αφού δεν εγκρίθηκε από το Κνεσέτ ο προϋπολογισμός.

Στις κάλπες προσέρχονται περίπου 6,6 εκατομμύρια πολίτες, για τέταρτη φορά μέσα σε διάστημα δύο ετών, ενώ η νέα εκλογική αναμέτρηση δείχνει να έχει λάβει τη μορφή δημοψηφίσματος για τον πρωθυπουργό της χώρας και επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος “Λικούντ”, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.   

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα