ΑΘΗΝΑ
11:23
|
26.04.2024
Τα “προσβλητικά” σχόλια έγιναν σε μπλογκ και όχι εν ώρα μαθήματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθηγητής σε Γυμνάσιο της βόρειας Ουαλίας παύθηκε των υπηρεσιών του για δύο χρόνια επειδή αποκάλεσε σε κείμενο στο προσωπικό του ιστολόγιο (blog) τις μαθήτριες του “κλώνους των Καρντάσιαν” και “ανατολικοευρωπαίες πόρνες”.

Ο 43χρονος Αλεξάντερ Πράις κρίθηκε ένοχος για αντιεπαγγελματική και ανάρμοστη συμπεριφορά με την οποία προσέβαλε τους γονείς, τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Γυμνασίου Ντενμπάι.

Ο πρώην καθηγητής Σχεδίου και Τεχνολογίας αρνείται ότι το κείμενό του ήταν προσβλητικό. Υποστήριξε ότι η ενασχόληση με το ιστολόγιο είναι για τον ίδιο μια άσκηση “κάθαρσης” από τη ρουτίνα της διδασκαλίας και ότι τα κείμενά του είναι “διασκεδαστικά και γραφικά”. Ωστόσο, η επιτροπή κρίσης του σχολείου απεφάνθη πως ήταν απλά “ακατάλληλα, προσβλητικά και υποτιμητικά”.

Στο ιστολόγιο με τίτλο “Ο Προκλητικός Παιδαγωγός” o Αλεξάντερ Πράις έγραφε ιστορίες και καταστάσεις που βίωνε ως εκπαιδευτικός στο γυμνάσιο της βόρειας Ουαλίας.

Το επίμαχο άρθρο είχε τον τίτλο: “Το Πρόβλημα με τους Ετήσιους Χορούς” τους οποίους χαρακτήριζε μια ρηχή, μονοδιάστατη ανούσια και υλιστική διοργάνωση που ενισχύει την ωραιοπάθεια των μαθητών. Και σε κάποιο σημείο αναφέρει ότι αυτοί οι χοροί ωθούν τα κορίτσια να μεταμορφώνονται σε “κλώνους των αδελφών Καρντάσιαν και ανατολικοευρωπαίες πόρνες” ενώ τα αγόρια το μόνο που κάνουν είναι να “σνιφάρουν κοκαΐνη”. Παράλληλα ο καθηγητής κατήγγειλε και τους γονείς που με τα χρήματά τους ενισχύουν αυτήν την τάση. Ο καθηγητής παρατηρεί οι μαθητές του καταλήγουν να ασχολούνται περισσότερο για αυτούς τους χορούς από ό,τι για τις εξετάσεις τους ενώ δεν άφησε εκτός κριτικής τον διευθυντή του σχολείου.

Στο πλευρό του καθηγητή τάχθηκε μόνο το συνδικάτο του με τον εκπρόσωπό του Κόλιν Άντκινς να καταγγέλλει πως πρόκειται για κατάφορη παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα