ΑΘΗΝΑ
22:03
|
26.04.2024
Ξεκινά σήμερα η πιλοτική χρήση περιορισμένου αριθμού καμερών στις στολές των αστυνομικών των ομάδων ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ της Ασφάλειας Αττικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκινά σήμερα η πιλοτική χρήση περιορισμένου αριθμού καμερών στις στολές των αστυνομικών των ομάδων ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, οι κάμερες θα είναι προσαρμοσμένες στις στολές των αστυνομικών και σε περίπτωση επεισοδίων ή αστυνομικών επιχειρήσεων θα ενεργοποιούνται, προκειμένου να μεταφερθεί εικόνα στο ΕΣΚΕΔΙΚ.

Ο αριθμός των καμερών υπολογίζεται στις 20.

Επιπλέον, 20 διαφορετικού τύπου κάμερες έχουν διατεθεί και στα ΜΑΤ. Οι εν λόγω κάμερες ενεργοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη διάρκεια διαδηλώσεων την 6η Δεκεμβρίου 2020 και πριν από λίγες ημέρες έγινε χρήση τους κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατειλημμένης Πρυτανείας του ΑΠΘ, όπου και εντοπίστηκαν τεχνικά προβλήματα. 

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη χρήση καμερών από όλους ανεξαιρέτως τους αστυνομικούς των υπηρεσιών πρώτης γραμμής, απαντώντας στο τσουναμι καταγγελιών για αστυνομική βία και αυθαιρεσία κατά τη διάρκεια του κύματος διαδηλώσεων και διαμαρτυριών που ξέσπασε το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα