ΑΘΗΝΑ
12:00
|
18.05.2024
Η νορβηγική αστυνομία ανακρίνει την πρωθυπουργό της χώρας επειδή έκανε πάρτι γενέθλιων παραβιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η νορβηγική αστυνομία ανακρίνει την πρωθυπουργό της χώρας, Έρνα Σόλμπεργκ, επειδή έκανε πάρτι γενέθλιων παραβιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία.

Η συγνώμη της πρωθυπουργού επειδή γιόρτασε τα 60ά γενέθλιά της με 13 μέλη της οικογένειάς της σε ένα ορεινό θέρετρο δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει την έρευνα εις βάρος της.

«Ξεκινήσαμε έρευνα και μέρος αυτής περιλαμβάνει ανάκριση της πρωθυπουργού. Αναλάβαμε την πρωτοβουλία και η ανάκριση έχει ξεκινήσει, αλλά δεν έχει τελειώσει επισήμως», δήλωσε στο Reuters ο αστυνομικός επιθεωρητής Πεν Μόρτεν Σέντινγκ, διευκρινίζοντας πως οι αστυνομικές αρχές σκοπεύουν να ολοκληρώσουν την έρευνα εντός εβδομάδας.

Η Σόλμπεργκ έχει ταχθεί υπέρ των αυστηρών κανόνων προκειμένου να αναχαιτισθεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Όμως η χώρα βλέπει τώρα μια ραγδαία αύξηση των μολύνσεων λόγω πιο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών του ιού, με τους υγειονομικούς αξιωματούχους να προειδοποιούν πως τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να γεμίσουν αν δεν ελεγχθεί η έξαρση της ασθένειας.

Το πάρτι γενεθλίων της πρωθυπουργού προκάλεσε επικρίσεις, περιλαμβανομένου και του ίδιου του υπουργού Υγείας Μπεν Χόιε, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα VG: «Δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί αυτό».

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζημιές σε εγκατάσταση ενεργειακών υποδομών στην περιοχή Πολτάβα της Ουκρανίας

Κρήτη: Διάσωση 32 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος

Ουκρανία: Καταγγελία της Ορθόδοξης Εκκλησίας για παράνομη κατεδάφιση ναού

Αυτοκτόνησε ο πληροφοριοδότης της Boeing σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα