ΑΘΗΝΑ
18:16
|
01.05.2024
Ο μεγαλύτερος πίνακας ζωγραφικής στον κόσμο δημοπρατήθηκε έναντι 62 εκατομμυρίων δολαρίων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Σάσα Τζάφρι είναι από το Λονδίνο αλλά ζει τους τελευταίους μήνες στο Ντουπάι με έναν φιλόδοξο στόχο: να φτιάξει τον μεγαλύτερο πίνακα στον κόσμο, να τον βγάλει στη δημοπρασία και να μαζέψει πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς!

Εδώ και μήνες δούλεψε πάνω στο σχέδιο του έργου με την ονομασία “Εμπνευσμένη Ανθρωπότητα”. Το έκανε σε συνθήκες πλήρους αυτο-απομόνωσης όχι λόγω πανδημίας αλλά για να υλοποιήσει το στόχο του μεγαλύτερου έργου ζωγραφικής στον κόσμο.

Το έργο υπολογίζεται πως έχει μήκος περίπου 160 μέτρα, είναι δηλαδή μεγαλύτερο από γήπεδο ποδοσφαίρου και από δύο μεγάλες αίθουσες χορού ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.

Η προσπάθειά του Σάσα Τζάφρι γίνεται σε συνεργασία με τη ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ, που τον έφερε σε επικοινωνία με χιλιάδες παιδιά από δεκάδες χώρες του κόσμου που του πρότειναν ιδέες και ζωγραφιές για τον εμπλουτισμό του έργου του. Έχει επίσης την στήριξη της φιλανθρωπικής οργάνωσης Global Gift και της υποστήριξης της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σήμερα το τεράστιο έργο αφηρημένης ζωγραφικής μπήκε σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Atlantis,The Palm και πουλήθηκε έναντι 62 εκατομμυρίων δολαρίων. Υπερδιπλάσιο από τον αρχικό στόχο των 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Προηγουμένως το έργο του Σάτσα Τζάφρι πιστοποιήθηκε από την επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες ως το μεγαλύτερο ζωγραφικό έργο στον κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

SAVE ART: Κραυγή απόγνωσης από μαθητές & μαθήτριες του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Τον Οκτώβριο του 2024 θα δικαστεί ο Ντεπαρτιέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα