ΑΘΗΝΑ
06:05
|
28.04.2024
Η Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας απάντησε και στις φήμες που ισχυρίζονται ότι είναι αναοτελεσματικό το εμβόλιο EpiVacKorona.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ποσότητα παραγωγής εμβολίων κατά του κορονοϊού στη Ρωσική Ομοσπονδία θα ανέλθει σε 89 εκατομμύρια δόσεων μέχρι τον Ιούνιο, δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τατιάνα Γκαλίνοβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης. 

Η Γκαλίνοβα διευκρίνισε πως οι 89 εκατομμύρια δόσεις αφορούν και στα τρία ρωσικά εμβόλια, δηλαδή το Sputnik V του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, το EpiVackorona του Ινστιτούτου Novosibirsk’s Vector και το Kovivak του “Κέντρου Τσουμακόφ” της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημόνων.

Απαντώντας στον θόρυβο που προκάλεσε δημοσίευμα αντιπολιτευόμενης ιστοσελίδας σύμφωνα με το οποίο η αποτελεσματικότητα του δεύτερου ρωσικού εμβολίου EpiVackorona που αναπτύχθηκε στο Ινστιτούτο Vector του Νοβοσιμπίρσκ, δεν είναι 100% όπως ανακοινώθηκε ύστερα από τη δεύτερη φάση των δοκιμών, αλλά 70%, η Αντιπρόεδρος της Ρωσίας αφού αποκάλυψε πως η ίδια έχει εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο και τα αντισώματα της κατά του Covid-19 είναι φυσιολογικά, έκανε λόγο για μυθεύματα.

Εξήγησε ότι “το EpiVacΚorona  είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με μια νέα τεχνολογία η οποία ουσιαστικά μπορεί να του δώσει την ονομασία συνθετικό εμβόλιο”, προσθέτοντας ότι κάποιοι ενδεχομένους δεν μιλούν για το εμβόλιο με προσοχή, λόγω του ότι ακόμα η διανομή του εμβολίου δεν είναι ευρεία.

“Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αυτό μπορεί να λέγεται επειδή δεν υπάρχουν αρκετές δημοσιεύσεις για αυτό το εμβόλιο. Είμαι πεπεισμένη πως αυτές οι δημοσιεύεσεις πολύ σύντομα θα εμφανιστούν και οι μύθοι περί δήθεν αναποτελεσματικότητας θα απορριφθούν”, ξεκαθάρισε σχετικά με τις φήμες που ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο να έχει αποτύχει.

Πηγή: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα