ΑΘΗΝΑ
04:24
|
02.05.2024
Η φρεγάτα "Ναύαρχος Κασατόνοβ" του Βόρειου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας θα βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά από σήμερα Τρίτη (23/3) έως και την…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η φρεγάτα “Ναύαρχος Κασατόνοβ” του Βόρειου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας θα βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά από σήμερα Τρίτη (23/3) έως και την Παρασκευή (26/3), στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η υπερσύγχρονη ρωσική φρεγάτα Ναύαρχος Κασατόνοβ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021

Την Τετάρτη, θα φτάσει στην Αθήνα και ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, προκειμένου να εκπροσωπήσει τη Ρωσία στις επίσημες εκδηλώσεις του εορτασμού οι οποίες θα κορυφωθούν την Πέμπτη 25 Μαρτίου.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα, αφού συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Την Παρασκευή έχει διοργανωθεί από τον Ελληνο-Ρωσικό και Κυπριακό σύνδεσμο φιλίας στη Μόσχα διαδικτυακό συνέδριο για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στην αρχαιότερη κοιτίδα των Ελλήνων της Ρωσίας, στην Αζοφική, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη εκδήλωση για το Κοινό Έτος Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, όπως ονομάστηκαν οι εορτασμοί των 200 ετών του 1821. Υπενθυμίζεται ότι στην τότε Ρωσική Αυτοκρατορία ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία, ενώ η Ρωσία, μαζί με τη Γαλλία και την Αγγλία, συνέδραμαν αποφασιστικά στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Η καταβύθιση του οθωμανικού μεσογειακού στόλου έσωσε την Ελληνική Επανάσταση από την κατάρρευση προς την οποία έβαινε μετά από 6 και πλέον χρόνια άνισου αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον δυνάμεων που επιστράτευε η Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Πηγή: Sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα