ΑΘΗΝΑ
09:36
|
25.04.2024
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Zeekr εκτιμάται πως θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους το τρίτο τρίμηνο του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας “Geely” λανσάρει το πρώτο της πολυτελές μοντέλο ηλεκτρονικού αυτοκινήτου, το οποίο ευελπιστεί πως θα ξεπεράσει σε δημοτικότητα και πωλήσεις τα ηλεκτρικά αμερικανικά Tesla του Έλον Μασκ.

Η κινεζική εταιρεία, στην ιδιοκτησία της οποίας έχουν περάσει πλέον τα οχήματα της Volvo και της Lotus, ανακοίνωσε ότι το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα λέγεται Zeekr και αναμένεται να αρχίσει να κυκλοφορεί στους δρόμους και στην αγορά το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Οι ανακοινώσεις της “Geely” είναι η επί της ουσίας η απάντηση στην προσπάθεια του Έλον Μασκ να μπει δυναμικά στην κινεζική αγορά εξαγγέλλοντας πόσο αφοσιωμένος είναι στην προσπάθεια αντιμετώπισης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Αμερικανός ιδρυτής και κατασκευαστής των ηλεκτρικών Tesla έχει επίσης να αντιμετωπίσει τις επιφυλάξεις των Κινέζων καταναλωτών για τις ενσωματωμένες κάμερες στα αυτοκίνητά του.  

Δημοσίευμα στο BBC αναφέρει ότι στόχος της “Geely” είναι αρχικά τα Zeekr να κατακτήσουν την κινεζική αγορά, και σε δεύτερη φάση να υπάρξει επέκταση και στη διεθνή αγορά, καθώς τα Premium ηλεκτρικά οχήματα αποκτούν μεγαλύτερο κοινό. Ο ανταγωνισμός για την κινεζική εταιρεία είναι μεγάλος καθώς το Model 3 της αμερικανικής Tesla ήταν το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα το περασμένο έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος της ηγεσίας του Πεκίνου είναι μέχρι το 2025 το ένα πέμπτο των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στη χώρα να είναι ηλεκτρικά.

Το τοπ 10 των ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας


Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Ο καιρός σήμερα: Βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα