ΑΘΗΝΑ
23:33
|
08.05.2024
Με πρόσχημα την πανδημία “αλλάζει” όλες τις κάρτες αποφάσεων που χάριζαν μπόνους και χρήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανανεωμένη εκδοχή του επιτραπέζιου παιχνιδιού της “Hasbro” Monopoly με την πλειονότητα των επικριτών στα social media να κατηγορεί τον όμιλο για μια τεράστια υποχώρηση και συστράτευση με το κύμα της πολιτικής ορθότητας. Οι ενστάσεις αφορούν την απόφαση της εταιρείας να αλλάξει άρδην το σκεπτικό πίσω από το κοινωνικό περιεχόμενο των καρτών με τις αποφάσεις.

Την περασμένη εβδομάδα η αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών ανακοίνωσε ότι οι 16 κάρτες αποφάσεων θα αλλάξουν στο σύνολό τους και θα προσαρμοστούν στα νέα κοινωνικά δεδομένα επικαλούμενη μάλιστα ως πρόσχημα ακόμα και την πανδημία. Μέχρι σήμερα οι κάρτες αποφάσεων στο παιχνίδι των κτηματομεσιτικών συναλλαγών ήταν αυτές που από το πουθενά χάριζαν στους παίκτες μπόνους και χρήματα για καταστάσεις όπως τραπεζικά λάθη, διακρίσεις σε διαγωνισμούς ομορφιάς, αναπάντεχες κληρονομιές και άλλα τέτοια.

Σύμφωνα με την “Hasbro” “οι εν λόγω κάρτες έχριζαν ανανέωσης εδώ και καιρό” καθώς όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η πανδημία με τη νόσο Covid-19 έχει δώσει μια νέα διάσταση και ερμηνεία στην έννοια των “κοινωνικών παροχών” και της “κοινότητας”. Μάλιστα η εταιρεία απηύθυνε διαδικτυακή πρόσκληση στους φίλους του παιχνιδιού καλώντας τους να ψηφίσουν για το περιεχόμενο των ανανεωμένων καρτών.

Μερικές από τις προτεινόμενες αλλαγές είναι να επιβραβεύεται ο παίκτης για: “Ψώνια από τη Γειτονιά”, “Διάσωση αδέσποτου” και “Βοήθεια σε Γείτονες”. Οι αντιδράσεις, κυρίως με συντηρητικό πρόσημο, ήταν άμεσες. Για παράδειγμα ένας χρήστης του Twitter πόσταρε τη δική του νέα εκδοχή της Monopoly με όλες τις πιθανές, όπως λέει, επιλογές που του δίνει ο 21ος αιώνας. Προτείνει οι κάρτες αποφάσεων να δίνουν χρήματα για “αλλαγή φύλου”, για “μπλοκάρισμα λογαριασμού λόγω προσβλητικών σχολίων” και για “κλήσεις στον μπαμπά”. Ο Μαρκ Ντάις, γνωστός συντηρητικός Αμερικανός σχολιαστής στο YouTube, έσπευσε να προτείνει στη “Hasbro” να προσθέσει στο παιχνίδι “Την ώρα των Drag Queen”.

Άλλοι σε πιο ήπιους τόνους απλά συνέδεσαν την αλλαγή της Monopoly με την πρόσφατη κίνηση της “Hasbro” να αφαιρέσει το φύλο από τον “Κύριο Πατάτα” προκειμένου να “σπάσει” τις παραδοσιακές νόρμες για το φύλο με τις οποίες μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές. Το παιχνίδι με την πλαστική πατάτα “Mr Potato” που στην πορεία απέκτησε ολόκληρη οικογένεια κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1952.

Πολλοί βέβαια αντέδρασαν θετικά στις προτεινόμενες αλλαγές της “Hasbro” υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με χιλιάδες εκδοχές και ότι ούτως ή άλλως θεσμοί σαν τα καλλιστεία είναι σήμερα απαρχαιωμένοι και καλώς κάνουν και αντικαθίστανται.



Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα