ΑΘΗΝΑ
10:37
|
16.04.2024
“Δεν συνιστούν πρόκληση, αλλά συνήθη τακτική”, λέει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι δεν αντιμετωπίζει ως “προκλητική ενέργεια” τις πρόσφατες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς της Βορείου Κορέας. Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια “συνήθη τακτική”, όπως τον διαβεβαίωσε το αμυντικό του επιτελείο.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε το Σαββατοκύριακο δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς, όπως ανέφεραν σήμερα δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους. Είναι η πρώτη φορά που η Πιονγκγιάνγκ προχωρά σε δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων αφότου ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν. Το Πεντάγωνο απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο το Σαββατοκύριακο.

Από πλευράς Πιονγκγιάνγκ είχε προηγηθεί δριμεία κριτική για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νοτίου Κορέας. Χαρακτηριστικά η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ-τζονγκ, δήλωσε πρόσφατα ότι εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν “θέλει να κοιμάται ειρηνικά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα πρέπει να αποφύγει τις προκλήσεις”.  

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ η διακυβέρνηση Μπάιντεν αναζητεί να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την ηγεσία της Βορείου Κορέας.

Ερωτηθείς για τις πυραυλικές δοκιμές από δημοσιογράφους ο Τζο Μπάιντεν απάντησε: “Είμαστε ενήμεροι και γνωρίζουμε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι”.  Και η Βόρεια Κορέα δεν έχει σχολιάσει τις εκτοξεύσεις πυραύλων της Κυριακής, προκαλώντας εντύπωση σε αξιωματούχους στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα. Και αυτό γιατί συνήθως η Βόρεια Κορέα χαιρετίζει τέτοιες εξελίξεις για να υπογραμμίσει την δεινότητά της στον οπλικό τομέα.

Η αντίδραση του Τζο Μπάιντεν

Τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθών, τα οποία οδήγησαν στην επιβολή αυστηρών οικονομικών κυρώσεων εδώ και χρόνια στη Βόρεια Κορέα, απαγορεύουν στην Πιονγκγιάνγκ την εκτόξευση απειλητικών όπλων, όπως οι βαλλιστικοί πύραυλοι.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα