ΑΘΗΝΑ
05:35
|
19.05.2024
Οι ειδικοί του Κέντρου Ερευνών της Ιολογίας και της Βιοτεχνολογίας “Vector” εντόπισαν μια νέα μετάλλαξη του παραλλαγμένου στελέχους του κορονoϊού που ταυτοποιήθηκε στη Ν. Αφρική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ειδικοί του Κέντρου Ερευνών της Ιολογίας και της Βιοτεχνολογίας “Vector” εντόπισαν μια νέα μετάλλαξη του παραλλαγμένου στελέχους του κορονoϊού που ταυτοποιήθηκε στη Νότιο Αφρική, αναφέρει ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας των Δικαωμάτων του Καταναλωτή και της Ανθρώπινης Ευημερίας (Rospotrenadzor).

Η ανακοίνωση σημειώνει πως “οι ειδικοί του Κρατικού Επιστημονικού Κέντρου ιολογίας και Βιοτεχνολογίας ” Vector “του Rospotrebnadzor απομόνωσαν νέα μετάλλαξη του κοροναϊού SARS-CoV-2 που ανήκει στην παραλλαγή της Νοτίου Αφρικής με την κωδική γενετική γραμμή Β.1.351. ORF1ab και S”. Ο μεταλλαγμένος ιός απομονώθηκε και η έρευνα πάνω σε αυτόν συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι το Ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας, έχει αναπτύξει το EpiVacCorona, το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού.

Χθες, η Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τατιάνα Γκαλίνοβα, ανακοίνωσε ότι η ποσότητα παραγωγής εμβολίων κατά του κορονοϊού στη Ρωσική Ομοσπονδία θα ανέλθει σε 89 εκατομμύρια δόσεων μέχρι τον Ιούνιο.

Οι 89 εκατομμύρια δόσεις αφορούν και στα τρία ρωσικά εμβόλια, δηλαδή το Sputnik V του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, το EpiVackorona του Ινστιτούτου Novosibirsk’s Vector και το Kovivak του “Κέντρου Τσουμακόφ” της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημόνων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα