ΑΘΗΝΑ
07:53
|
04.05.2024
Σταθερά διψήφια διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και έντονη αμφισβήτηση των κυβερνητικών χειρισμών για την διαχείριση της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σταθερά διψήφια διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αλλά και έντονη αμφισβήτηση των κυβερνητικών χειρισμών για την διαχείριση της πανδημίας καταγράφουν δύο δημοσκοπήσεις οι οποίες παρουσιάστηκαν απόψε σε κεντρικά δελτία ειδήσεων πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών.

Tο 36,1% των πολιτών θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία, ενώ το 20,5% ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αν διεξάγονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

marc__17_

Στο ερώτημα πώς κρίνουν οι πολίτες τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης ενάμιση χρόνο από τις βουλευτικές εκλογές ανεξάρτητα από τι ψηφίζουν το 52,7% απάντησε θετικά ή μάλλον θετικά σε αντίθεση με το 46,5% που απάντησε αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

marc__13_

Στο ερώτημα «πώς κρίνετε συνολικά την στάση και αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ;» οι πολίτες σε ποσοστό 77,8% απάντησαν αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, ενώ το 20,1% απάντησε θετικά ή μάλλον θετικά. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου 2021 και σε μέγεθος δείγματος 1.003 νοικοκυριών. 

marc__15_

Ιδιαίτερα θετικοί εμφανίζονται οι πολίτες σχετικά με την χαλάρωση των περιορισμών του λιανεμπορίου, με το 85,9% να είναι θετικοί στην χαλάρωση των μέτρων.

marc__4_

Διψήφια είναι η διαφορά των δύο κομμάτων και σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ αντέχει, και μάλιστα διατηρεί σημαντική διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας δείχνουν απογοήτευση για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά και για τα επεισόδια που έγιναν πρόσφατα.

Περισσότεροι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για την πορεία της χώρας, προτάσσοντας ως μείζον πρόβλημα την οικονομία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί εξάλλου να εκμεταλλευτεί την κυβερνητική φθορά και δείχνει εικόνα “αντιπολιτευτικής ανυπαρξίας”, όπως συνάγεται από τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 32,3%, χάνοντας σε ένα μήνα 1,3 ποσοστιαίες μονάδες (33,6% τον Φεβρουάριο). Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, λαμβάνει ποσοστό 20,5%, σχεδόν ίδιο με το 20,4% του περασμένου μήνα.

Στην ίδια δημοσκόπηση είναι εμφανής η απαισιοδοξία των ερωτώμενων από την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, με το 51% να την χαρακτηρίζει αρνητικό το έργο της κυβέρνησης, σε αντίθεση με το 43% που το χαρακτηρίζει ως θετικό.

metron__5_

Δέον να σημειωθεί πως η εκτίμηση για την ποιότητα του κυβερνητικού έργου είναι αντιστρόφως ανάλογη της ηλικίας των ερωτώμενων, με θετικό να κρίνει το έργο της κυβέρνησης μόνο η ηλικιακή κατηγορία 65+.

metron__6_

Παράλληλα, στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται και ο τρόπος που βαθμολογεί η κοινή γνώμη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 40%, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 17%.

Πηγές: CNN Greece, Capital

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα