ΑΘΗΝΑ
18:58
|
26.04.2024
Φωτογραφικός διαγωνισμός εν τω μέσω της νυκτός για το self testing, με πολλαπλά ερωτήματα να εγείρονται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διορία μέχρι το Σάββατο έδωσε η κυβέρνηση για την υποβολή αιτήσεων στον φωτογραφικό διαγωνισμό που προκήρυξε μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (24/3) για την «επείγουσα προμήθεια έως και 10 εκατομμυρίων ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία self-testing».

Σε μια διαδικασία που εγείρει σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά στην ορθότητά της, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του ThePressProject, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει χρέη υπουργείου Υγείας και προκηρύσσει διαγωνισμό με διαθέσιμη δαπάνη 40 εκατομμυρίων ευρώ για 10 εκατομμύρια τεστ. Δίνεται μάλιστα περιθώριο μόλις δύο ημερών για την υποβολή προτάσεων, με απαίτηση παράδοσης της ποσότητας εντός 7 ημερών, ενώ μεσολαβεί και η αργία της 25ης Μαρτίου.

Ως αποτέλεσμα, απομένουν μόλις δύο ημέρες για την απάντηση των ενδιαφερόμενων εταιρειών, γεγονός που αποκλείει πολλές από αυτές από την διαγωνιστική διαδικασία. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο ίδιο ρεπορτάζ, τη μεγαλύτερη έκπληξη προκαλεί το σημείο των τεχνικών προδιαγραφών όπου επισημαίνεται πως «το προς προμήθεια είδος απαιτείται να προσκομίζεται αποδεικτικό καταχώρησης του προϊόντος για κατ΄ εξαίρεση αυτοδιαγνωστική χρήση στην λίστα BfArM ή σε αντίστοιχη λίστα αρμόδιου φορέα άλλου κράτους ΕΕ», ενώ μόλις χθες γνωστοποιήθηκε πως η Siemens έχει λάβει πλέον σχετική έγκριση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα