ΑΘΗΝΑ
14:28
|
25.09.2021
Δημοσιογράφος της ΕΡΤ ισχυρίζεται ότι οι ασθενείς δεν μπαίνουν στην εντατική για «παρηγορητικούς λόγους».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη στιγμή που τα νοσοκομεία της Αττικής δέχονται τρομακτική πίεση λόγως της σταθερής αύξησης των διασωληνωμένων, δημοσιογράφος της ΕΡΤ ισχυρίζεται ότι οι ασθενείς δεν μπαίνουν στην εντατική για «παρηγορητικούς λόγους». Μάλιστα αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για ασθενείς που κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Ειδικότερα, δημοσιογράφος στο δελτίο αναφέρει ότι απηύθυνε ερώτημα σε γιατρούς νοσοκομείων σχετικά με τον λόγο για τον οποίο διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν σε απλούς θαλάμους παρά το γεγονός ότι το «75% των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ έχει παραχωρηθεί στο δημόσιο» όπως σημείωσε.

«Η απάντηση που είχαμε ότι σε αυτήν την περίπτωση είναι όταν κάποιος μένει πάνω από 24 ώρες σε έναν απλό θάλαμο αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος ασθενής δεν επρόκειτο να διασωληνωθεί λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας του σύμφωνα πάντα με τα διεθνή πρωτόκολλα αλλά τώρα διασωληνώνεται αν πάσχει από κορωνοϊό για παρηγορητικούς λόγους. Επειδή ενδεχομένως να δημιουργείται ένα ασφυκτικό φαινόμενο στην αναπνοή του και αυτό δεν το θέλει κανείς να γίνεται. Είναι για λόγους ανακουφιστικούς».

Η αναφορά της ΕΡΤ έγινε λίγες ώρες μετά τη δήλωση που είχε κάνει η διευθύντρια ανοσολογίας του Ευαγγελισμού Αλέκα Τσιρογιάννη η οποία είχε σημειώσει ότι υπάρχουν διπλάσιες πιθανότητες επιβίωσης για διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ αν επιταχθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Πηγές: Αυγή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βιέννη: Απομάκρυνση του σταθμάρχη της CIA

Θεοδωρικάκος vs αντιεμβολιαστές

Θ. Πλεύρης: Οι οδοντίατροι θα αποφασίζουν αν θα απαιτείται rapid τεστ

Γ. Οικονόμου: Η ελληνική Πολιτεία είναι προετοιμασμένη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα