ΑΘΗΝΑ
16:19
|
19.04.2024
Το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου συζητούν οι ειδικοί επιστήμονες της Επιτροπής. Εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζουν αυτή την ώρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εισήγηση να ανοίξουν τα σχολεία και οι δήμοι στις 5 Απριλίου, φέρεται ότι θα γίνει από τους λοιμωξιολόγους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Έτσι, είναι προφανές ότι το καθολικό lockdown θα παραταθεί για ακόμη μία εβδομάδα, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για να καταλήξουν στην οριστική εισήγηση που θα υποβάλλουν στην κυβέρνηση.

Η ημερομηνία επανεκκίνησης του λιανεμπορίου κρίνει και το άνοιγμα των σχολείων, με πληροφορίες να υποστηρίζουν πως το υπουργείο Παιδείας ζητά να ανοίξουν στις 5 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο τραπέζι έχει τεθεί και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου αλλά και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων. Για την εστίαση εξετάζεται να επαναλειτουργήσει προς το τέλος Απριλίου ή μετά το Πάσχα.

Σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δίνει προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

“Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών, όπως κάθε εβδομάδα, και αξιολογεί τα επίκαιρα δεδομένα. Περιμένουμε από τους ειδικούς να μας πουν” ανακοίνωσε η Αριστοτελία Πελώνη στο Real fm. “Θα περιμένουμε τι θα μας πει και η επιτροπή. Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί όλοι, όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί για να μπορέσουμε να έχουμε το πρώτο μεγάλο τείχος ανοσίας. Σήμερα άνοιξε και η πλατφόρμα και έχουν φύγει χιλιάδες sms από το πρωί για την ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών. Όσο προχωράμε με αυτό και όσο ανοίγει ο καιρός αυτές οι ανάσες μπορούν να γίνουν μεγαλύτερες” κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης αναμένεται σήμερα στις 18:00 στην ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας να κάνει ανακοινώσεις για τα self test κορονοϊού, για τα οποία θα υπάρχουν στοιχεία υποχρεωτικότητας για ορισμένες κατηγορίες, όπως π.χ. για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητείται παράλληλα από τους πολίτες να δηλώνεται το αποτέλεσμα που θα προκύπτει από τα self test – εάν είναι θετικό- καθώς έχει δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το λόγο αυτό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Οι ΗΠΑ θα στείλουν όπλα 1 δις δολαρίων στο Ισραήλ- «Υποστήριξη άνευ όρων»

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα