ΑΘΗΝΑ
12:30
|
19.05.2024
Τραυματισμός μιας κοπέλας - Από “χλιαρή” έως “ανύπαρκτη” η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση με πέτρες από περίπου 100 ακροδεξιούς δέχθηκε ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος “Σχολείο” στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Πέμπτης, με πληροφορίες της ιστοσελίδας “alterthess” να αναφέρουν ότι τραυματίστηκε ελαφρά μία κοπέλα που διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

“Οι φασίστες παρέμειναν στο σημείο, συνεχίζοντας ανενόχλητοι τη δράση τους για λίγα λεπτά ακόμη, παρά τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο και οι οποίες τους απώθησαν κυριολεκτικά (ευτυχώς υπάρχουν και τα βίντεο για αυτό) με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, ζητώντας τους ευγενικά να αποχωρήσουν. Μάλιστα, η με φιλικές διαθέσεις συμπεριφορά των διμοιριών των ΜΑΤ, συνεχίστηκε με ρίψη δακρυγόνου εντός του χώρου, ενώ ένας από αυτούς πήρε πέτρα και την πέταξε στην κατάληψη” αναφέρει σε κείμενό του το “Σχολείο”.

Όπως αναφέρει το alterthess.gr η περιφρούρηση του χώρου μπόρεσε να προστατέψει το κτίριο, ενώ λίγη ώρα μετά στο σημείο έφτασε και η αστυνομία, όπου έκανε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων. Ακροδεξιές ομάδες πραγματοποιούσαν από το πρωί συγκεντρώσεις και μοτορπορείες φωνάζοντας εθνικιστικά και ακροδεξιά συνθήματα. Μια εξ αυτών έκανε στάση έξω από τον ΕΚΧ Σχολείο πραγματοποιώντας την επίθεση.

Σε βίντεο του ιστότοπου thestival.gr φαίνεται η εξαιρετικά ήπια αντιμετώπιση των πολυάριθμων αστυνομικών δυνάμεων προς τους ακροδεξιούς, παρά το γεγονός ότι έχει προηγηθεί η επίθεση.

Δύο ακόμα βίντεο δείχνουν τους αστυνομικούς την ώρα της επίθεσης αλλά και τα λεπτά μετά από αυτήν, να στέκονται ανάμεσα στους ακροδεξιούς, να τους χαιρετούν και να τους χτυπούν φιλικά στην πλάτη.

25.03.2021, η στιγμή που η ομάδα φασιστών επιτίθεται στο κοινωνικό χώρο Σχολείο. Βλέπουμε τους αστυνομικούς να είναι ανάμεσα στους φασίστες που ρίχνουν πέτρες.

Posted by Χαϊρεντιν Μπαρμαρόσα on Thursday, March 25, 2021

25.03.2021, φασίστες μόλις έχουν επιτεθεί στο κοινωνικό χώρο Σχολείο με την προστασία της αστυνομίας. Οι ένστολοι φασίστες τους ευχαριστούν χτυπώντας στους φιλικά στη πλάτη.

Posted by Χαϊρεντιν Μπαρμαρόσα on Thursday, March 25, 2021

Ανακοίνωση για τα γεγονότα εξέδωσε το “Σχολείο” στην οποία αναφέρει:

Γύρω στις 12 σήμερα το μεσημέρι, ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο δέχτηκε επίθεση από φασιστοειδή που πραγματοποιούσαν μοτοπορεία, που ξεκίνησε από τις δυτικές συνοικίες, εν όψει της επετείου για την 25 Μαρτίου και τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση.

Τα εν λόγω άτομα, αφού σταμάτησαν με τα οχήματά τους ακριβώς μπροστά από τον χώρο της κατάληψης, πέταξαν φωτοβολίδες και πέτρες προς το κτήριο, τραυματίζοντας μάλιστα συντρόφισσα. Τα άτομα της περιφρούρησης που βρίσκονταν στον χώρο απάντησαν άμεσα και δυναμικά στην επίθεση, ενώ οι φασίστες παρέμειναν στο σημείο, συνεχίζοντας ανενόχλητοι τη δράση τους για λίγα λεπτά ακόμη, παρά τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο και οι οποίες τους απώθησαν κυριολεκτικά (ευτυχώς υπάρχουν και τα βίντεο για αυτό) με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, ζητώντας τους ευγενικά να αποχωρήσουν. Μάλιστα, η με φιλικές διαθέσεις συμπεριφορά των διμοιριών των ΜΑΤ, συνεχίστηκε με ρίψη δακρυγόνου εντός του χώρου, ενώ ένας από αυτούς πήρε πέτρα και την πέταξε στην κατάληψη. Φυσικά, η στάση αυτή της αστυνομίας απέναντι σε ακροδεξιούς και φασίστες που επιτίθενται ή επιχειρούν να επιτεθούν σε δομές του κινήματος δεν εκτρέπεται από την προσφιλή τακτικής της ανοχής εκ μέρους του κράτους.

Οι φασίστες για άλλη μια φορά εκμεταλλεύτηκαν την συγκυρία της εθνικής επετείου, που έχει αναχθεί θεσμικά ως μέσο ενίσχυσης της εθνικής συνείδησης και της κοινωνικής συνοχής, ώστε να της προσδώσουν χαρακτηριστικά εθνικιστικής φιέστας και να βρουν το χώρο για να εκφράσουν τις μισαλλόδοξες, γεμάτες συντηρητισμό απόψεις τους, επιτιθέμενοι παράλληλα σε αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

Μπροστά σε αυτή την χέρι με χέρι συνύπαρξη κράτους και φασιστών, η κοινωνία οφείλει να ορθώνει το ανάστημα της και να βγαίνει μπροστά υπερασπιζόμενη εκείνους τους χώρους και εκείνους τους χρόνους που έρχονται σε σύγκρουση με την κρατική και καπιταλιστική διαχείριση των ζωών μας, που επιχειρούν στο εδώ και στο τώρα την δημιουργία ενός δικαιότερου κόσμου.

Μικροφωνική συγκέντρωση σήμερα, 25/3, στις 17:00 στον ΕΚΧ Σχολείο απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ,
ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ/ΟΥΣ
Η (ΠΑΡΑ)ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα