ΑΘΗΝΑ
04:57
|
27.04.2024
Η απάντηση της “Κίνησης για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου” σε δημοσίευμα για τα αιολικά πάρκα – Καταγγέλλεται το “τσουβάλιασμα” μιας επανάστασης με μπουλντόζες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Η μόνη σχέση που έχουν οι μεγαλοεπενδυτές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με τη φύση είναι η εκμετάλλευση” απαντά η “Κίνηση για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου” στο δημοσίευμα που αναρτήθηκε προ ημερών στην ιστοσελίδα “energypress.gr” με τίτλο: “Αιολικά πάρκα σε βραχονησίδες – Η σύγχρονη τεχνολογική επανάσταση”.

Στο δημοσίευμα που φέρει την υπογραφή του Παντελή Σπυρόπουλου, τελειόφοιτου Μηχανολόγου-Μηχανικού του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, οι ΑΠΕ παρουσιάζονται ως μονόδρομος για την ενεργειακή αυτονομία της Ελλάδας ενώ τα αιολικά πάρκα αναφέρονται ως ένας από τους λόγους που “ο Σουλτάνος Ερντογάν διεκδικεί να ‘γκριζάρει’ τα ελληνικά νησιά”. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο η επανάσταση αυτής της γενιάς στην Ελλάδα θα είναι “τεχνολογική”.

Με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Facebook η “Κίνηση για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου” γράφει απευθυνόμενη στον αρθρογράφο: “Αν η Ελληνική Επανάσταση σήμαινε το παραμικρό για εσάς, δεν θα περνούσε καν από το μυαλό σας να τα ατιμάσετε όλα αυτά με τις μπουλντόζες, τα τσιμέντα και τα εισαγόμενα μηχανήματά σας, σαν γνήσιοι μεταπράτες ξένων αφεντικών”.

Αναλυτικά η ανάρτηση με τίτλο: Κερδοσκόποι των ΑΠΕ και Ελληνική Επανάσταση

Η μόνη σχέση που έχουν οι μεγαλοεπενδυτές των ΑΠΕ με την φύση είναι η εκμετάλλευση. Όπως φαίνεται όμως, αυτή είναι και η μόνη σχέση που έχουν και με την ιστορία.

Μαζέψτε τις μπουλντόζες σας από τις κορφές των βουνών και των νησιών μας και τους κονδυλοφόρους σας από την ιστορική μνήμη της Ελληνικής Επανάστασης! Μονάχα να πιθηκίσετε μπορείτε την αγάπη και το ενδιαφέρον για την ακεραιότητα της Ελλάδας, καθώς ασθμαίνετε κυνηγώντας τα δισεκατομμύρια των επιδοτήσεων.

Η Ελληνική Επανάσταση είχε κοιτίδα και μήτρα τα βουνά μας και τα νησιά μας. Εκεί έμεινε ζωντανό το όραμα και οι υλικές και πνευματικές προϋποθέσεις της. Από την εποχή του Κύριλλου Λούκαρη ποτίστηκε από αγωνιστές όπως ο Κατσώνης, οι Κολοκοτρωναίοι, ο Βαρβάκης, ο Κατσαντώνης και υλοποιήθηκε από τους επιγόνους τους, Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Κανάρη, Μακρυγιάννη, Ανδρούτσο….. όλοι τους παιδιά των βουνών και νησιών μας.

Αν η Ελληνική Επανάσταση σήμαινε το παραμικρό για εσάς, δεν θα περνούσε καν από το μυαλό σας να τα ατιμάσετε όλα αυτά με τις μπουλντόζες, τα τσιμέντα και τα εισαγόμενα μηχανήματά σας, σαν γνήσιοι μεταπράτες ξένων αφεντικών.

Φτάσατε όμως να βάζετε μειράκια να αρθρογραφούν τσαλαβουτώντας σε οικονομικές σκοπιμότητες και να παραλληλίζουν μία πραγματική επανάσταση για ελευθερία με μία φανταστική “τεχνολογική επανάσταση”, για να μας παροτρύνουν

ανοιχτά και ξεκάθαρα να γεμίσουμε τις νησίδες μας με αιολικά τέρατα για να τις σώσουμε από τους… Τούρκους. Την ίδια στιγμή που η ”εταιρεία” κυνηγώντας επιδοτήσεις 1,8 δις από την ΕΕ έχει βγάλει ανύπαρκτη την κ. Ρηνιώ στο Κίναρος, που την επισκέφθηκε μάλιστα πρόσφατα και η ΠτΔ, και την οικογένεια Καμπόσου στα Λέβιθα, που κατοικεί εκεί 200 χρόνια, δηλ. από την Ελληνική Επανάσταση.

Συμβουλεύουμε τον φέρελπι συγγραφέα του άρθρου να διαβάσει την ομιλία του πρώην ΠτΔ κου Παυλόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 04/06/2018 με τίτλο “Τα σύνορα και το έδαφος της Ελλάδας ως σύνορα και έδαφος της ΕΕ. Η ‘προστιθέμενη θεσμική αξία’ του Δικτύου Natura 2000”, όπου εξηγεί με νομική και ιστορική πληρότητα γιατί οι νησίδες που είναι ενταγμένες στο Δίκτυο Natura 2000 είναι αδιαμφισβήτητα μέρος της ελληνικής επικράτειας και η εφαρμογή μέτρων προστασίας τους ισοδυναμεί με άσκηση εθνικής κυριαρχίας.

ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΤΩΝ ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ(Ανάρτηση-απάντηση στο άρθρο στο energypress με τίτλο "Αιολικά πάρκα σε…

Posted by Κίνηση για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου on Thursday, March 25, 2021
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα