ΑΘΗΝΑ
00:34
|
20.01.2022
Απάντηση στον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος χαρακτήρισε τους Βλαντιμίρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ θιασώτες του αυταρχισμού, δίνει το Κρεμλίνο.
SINGAPORE - NOVEMBER 15, 2018: Russian Presidential Spokesman Dmitry Peskov during a press conference by Russian President Vladimir Putin following a plenary session of the 13th East Asia Summit. Mikhail Metzel/TASS Ñèíãàïóð. Ïðåññ-ñåêðåòàðü ïðåçèäåíòà ÐÔ Äìèòðèé Ïåñêîâ âî âðåìÿ ïðåññ-êîíôåðåíöèè ïðåçèäåíòà ÐÔ Â.Ïóòèíà ïî èòîãàì ïëåíàðíîãî çàñåäàíèÿ 13-ãî Âîñòî÷íîàçèàòñêîãî ñàììèòà . Ìèõàèë Ìåòöåëü/ÒÀÑÑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απάντηση στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος χαρακτήρισε τους Βλαντιμίρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ θιασώτες του αυταρχισμού, δίνει το Κρεμλίνο, διαμηνύοντας πως Μόσχα και Πεκίνο αντιτίθενται και αποκρούουν τις προσπάθειες, όπως τις χαρακτήρισε, που κάνουν οι ΗΠΑ προς επιβολή του δικού τους είδους δημοκρατίας σε άλλες χώρες.

Η Ουάσινγκτον εκλαμβάνει τη δική της δημοκρατία ως τη μοναδικά σωστή και οι ΗΠΑ «ποτέ δεν παραιτούνται των προσπαθειών να επιβάλουν αυτό που ονομάζουν δημοκρατία σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο» δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είναι αυτό εναντίον του οποίου τάσσονται η Μόσχα και το Πεκίνο. Και από αυτή την άποψη, πράγματι η κοσμοθεώρηση του Πούτιν και του Σι Τζινπίνγκ είναι απολύτως ταυτόσημες. Και η Μόσχα και το Πεκίνο είναι ενάντια σε έναν τέτοιο εκδημοκρατισμό» υπογράμμισε.

Οι δηλώσεις Πεσκόφ ακολούθησαν τις αναφορές του Τζο Μπάιντεν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ θεωρούν πως ο αυταρχισμός είναι τρόπος διαχείρισης του μέλλοντος σε αυτόν τον περίπλοκο κόσμο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος -εν μέσω μιας εκ των χειρότερων περιόδων στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας τις τελευταίες δεκαετίες- συνέκρινε χθες, Πέμπτη, τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας αμφότερους θιασώτες του αυταρχισμού.

Περνώντας στην αντεπίθεση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε ότι «εάν κάποια χώρα δεν ανταποκρίνεται στις αμερικανικές παραμέτρους, τότε στην Αμερική την χαρακτηρίζουν με διάφορα λόγια, λέγοντας ότι είναι αυταρχική, ή ακόμη κάτι άλλο».

«Αλλά αυτό δεν είναι έτσι, κάθε χώρα έχει εκείνη την δημοκρατία, η οποία συνιστά ένα σύστημα που ανταποκρίνεται περισσότερο στις εθνικές αξίες, στην ιστορία και στον σημερινό τρόπο ζωής. Από αυτήν την άποψη αντιμετωπίζαμε πάντα και θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τον τρόπο ζωής κάθε χώρας» κατέληξε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πηγές: Axios, CNN International, TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και βαλλιστικούς πυραύλους έριξαν οι Χούθι στο Άμπου Ντάμπι

Σαδιστική (αυτο)κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Σχέδιο Ραϊσί για 20ετή στρατηγική συνεργασία Ιράν-Ρωσίας

Μόσχα: Δεν υπάρχει κίνδυνος πολέμου ευρείας κλίμακας στην Ευρώπη ή αλλού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα