ΑΘΗΝΑ
02:54
|
27.04.2024
Μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης κατά τη διάρκεια κατανάλωσης ποτών και τροφίμων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο Μεξικανοί ερευνητές διατείνονται ότι έλυσαν το πρόβλημα της ασφαλούς κατανάλωσης τροφίμων και ποτών στην εποχή της πανδημίας. Οι επιστήμονες σχεδίασαν μια νέα μίνι μάσκα, η οποία προστατεύει μόνο τη μύτη, και μπορεί να φορεθεί μαζί με την κλασική προστατευτική μάσκα. Οι Μεξικανοί εκτιμούν ότι η μάσκα τους θα σώσει τον κλάδο της εστίασης από την οικονομική κατάρρευση καθώς από την έναρξη της πανδημίας τα εστιατόρια στα περισσότερα κράτη του κόσμου έχουν κατεβάσει ρολά.

Ο σχεδιασμός, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς (Reuters)  προβλέπει να φοριέται κάτω από μία κανονική μάσκα προσώπου, έτσι ώστε να πετυχαίνει μεγαλύτερη προστασία από τον κορονοϊό. Μάλιστα, σε σχετικό βίντεο στο Twitter το ζευγάρι των Μεξικανών ερευνητών παρουσιάζει το σχέδιο του γευματίζοντας με τις “μίνι μάσκες μύτης”. Το βίντεο προβλήθηκε επίσης από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Η νέα μίνι μάσκα μύτης “δίχασε” τον κόσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιοι χρήστες δήλωναν ότι τη λάτρεψαν και άλλοι τη χλεύασαν. “Σχεδόν μια νέα εφεύρεση, οι κλόουν τη φορούν εδώ και χρόνια” σχολίασε χαρακτηριστικά ένας χρήστης στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά στους ανθρώπους να φορούν μάσκες που καλύπτουν τη μύτη, το στόμα και το πηγούνι τους για την καλύτερη προστασία από τον ιό.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα