ΑΘΗΝΑ
20:27
|
23.04.2024
Ο Μπρετόν δήλωσε επίσης πως η ΕΕ αναμένεται να έχει εμβολιάσει το καλοκαίρι, αρκετούς ανθρώπους για να επιτευχθεί ένα επίπεδο «συλλογικής ανοσίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Ευρώπη αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή εμβολίων κατά του κορονοϊού, καθώς 52 εργοστάσια σε όλη την ήπειρο θα συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή», δήλωσε σήμερα στην Ισπανία ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), Τιερί Μπρετόν.

«Μέχρι το τέλος της χρονιάς η Ευρώπη αναμένεται ότι θα έχει την ικανότητα να παράγει από δύο έως τρία δισεκατομμύρια δόσεις», δήλωσε ο επίτροπος από το εργοστάσιο στη Βαρκελώνη της φαρμακευτικής εταιρείας Reig Jofre, η οποία θα παράγει το εμβόλιο της Johnson & Johnson εναντίον του κορονοϊού κατά το δεύτερο φετινό τρίμηνο.

Ο Μπρετόν δήλωσε επίσης πως η ΕΕ αναμένεται να έχει εμβολιάσει το καλοκαίρι, πιθανόν γύρω στα μέσα Ιουλίου, αρκετούς ανθρώπους για να επιτευχθεί ένα επίπεδο «συλλογικής ανοσίας».

Η δήλωση του επιτρόπου έρχεται λίγες ημέρες αφότου προέβη σε δηλώσεις σχετικές πάλι με το εμβόλιο, λέγοντας πως «οι δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 έρχονται και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χρειάζεται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V», δήλωση που αναιρεί προηγούμενη δήλωση πάλι του Μπρετόν, ο οποίος τον Φεβρουάριο έχει πει πως «είναι οκ οι χώρες της ΕΕ να παραγγέλνουν εμβόλια από την Κίνα ή τη Ρωσία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα