ΑΘΗΝΑ
14:26
|
19.04.2021
Ο Μπρετόν δήλωσε επίσης πως η ΕΕ αναμένεται να έχει εμβολιάσει το καλοκαίρι, αρκετούς ανθρώπους για να επιτευχθεί ένα επίπεδο «συλλογικής ανοσίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Ευρώπη αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή εμβολίων κατά του κορονοϊού, καθώς 52 εργοστάσια σε όλη την ήπειρο θα συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή», δήλωσε σήμερα στην Ισπανία ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), Τιερί Μπρετόν.

«Μέχρι το τέλος της χρονιάς η Ευρώπη αναμένεται ότι θα έχει την ικανότητα να παράγει από δύο έως τρία δισεκατομμύρια δόσεις», δήλωσε ο επίτροπος από το εργοστάσιο στη Βαρκελώνη της φαρμακευτικής εταιρείας Reig Jofre, η οποία θα παράγει το εμβόλιο της Johnson & Johnson εναντίον του κορονοϊού κατά το δεύτερο φετινό τρίμηνο.

Ο Μπρετόν δήλωσε επίσης πως η ΕΕ αναμένεται να έχει εμβολιάσει το καλοκαίρι, πιθανόν γύρω στα μέσα Ιουλίου, αρκετούς ανθρώπους για να επιτευχθεί ένα επίπεδο «συλλογικής ανοσίας».

Η δήλωση του επιτρόπου έρχεται λίγες ημέρες αφότου προέβη σε δηλώσεις σχετικές πάλι με το εμβόλιο, λέγοντας πως «οι δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 έρχονται και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χρειάζεται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V», δήλωση που αναιρεί προηγούμενη δήλωση πάλι του Μπρετόν, ο οποίος τον Φεβρουάριο έχει πει πως «είναι οκ οι χώρες της ΕΕ να παραγγέλνουν εμβόλια από την Κίνα ή τη Ρωσία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανναλένα Μπέρμποκ: Η επιλογή των Πρασίνων για την καγκελαρία της Γερμανίας

Γερμανία: Συμφωνία σ’ ένα ελαστικότερο “φρένο” έκτακτης ανάγκης

Η Αυστρία ενέκρινε την αγορά του Sputnik V

Κυρίως “πιάτο” η Ρωσία στο Συμβούλιο των Εξωτερικών Υποθέσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα