ΑΘΗΝΑ
14:51
|
16.04.2024
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 8.885 νέα κρούσματα κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 8.885 νέα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 1.551 νέων περιστατικών στη Μόσχα.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων Covid-19 στη Ρωσία αυξήθηκε πλέον σε 4.510.744 περιστατικά.

Ο αρμόδιος φορέας για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε επίσης 387 θανάτους σε όλη τη χώρα, με τον συνολικό τους αριθμό να φθάνει τους 97.404.

Ολλανδία: Πάνω από 8.500 κρούσματα, τα περισσότερα από τις αρχές Ιανουαρίου

Οι υγειονομικές αρχές στην Ολλανδία ανέφεραν σήμερα 8.798 νέα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφηκαν το περασμένο 24ωρο, ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφεται μέσα σε μια ημέρα από τις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας.

Το Ινστιτούτο έχει προβλέψει ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα εξακολουθήσει να αυξάνεται μέχρι τα τέλη Απριλίου παρά τα μέτρα λόκνταουν που ισχύουν στην χώρα, στα οποία περιλαμβάνονται η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και η απαγόρευση των δημόσιων και ιδιωτικών συναθροίσεων.

Τουρκία: Τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τις 30.000 για πρώτη φορά φέτος

Η Τουρκία κατέγραψε 30.021 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, τον υψηλότερο αριθμό φέτος, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας στην Τουρκία χαλάρωσαν αυτό τον μήνα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.179.115.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 151 θάνατοι, αυξάνοντας σε 30.923 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία στη χώρα.

Ιταλία: 23.839 κρούσματα – «Αγγίξαμε τις 250.000 δόσεις εμβολίου την ημέρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 23.839 κρούσματα κορονοϊού και 380 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 357.154 διαγνωστικά τεστ, το 6,6% από τα οποία ήταν θετικό στην Covid-19. Χθες τα κρούσματα ήταν 23.987 με 457 νεκρούς.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται σήμερα επτά περισσότεροι ασθενείς από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς είναι 149 περισσότεροι.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές με περισσότερα κρούσματα, πρώτη παραμένει η περιφέρεια της Λομβαρδίας (4.884) και ακολουθούν το Πεδεμόντιο (2.636) με πρωτεύουσα το Τορίνο και η Εμίλια Ρομάνια (2.269) με κύρια πόλη την Μπολόνια

«Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού αποτελεί κύρια προτεραιότητα για όλη τη χώρα», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. «Έχουμε αγγίξει τις 250.000 δόσεις εμβολίου ημερησίως και πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να φτάσουμε το μισό εκατομμύριο», πρόσθεσε.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, 9.017.095 πολίτες έχουν λάβει στην Ιταλία την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 και σε 2.862.386 πολίτες χορηγήθηκε και η δεύτερη δόση.

Ισπανία: Η Μαδρίτη θα ζητεί αρνητικό μοριακό τεστ για COVID στις χερσαίες αφίξεις από τη Γαλλία

Η Ισπανία θα ζητεί αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό για τις χερσαίες αφίξεις από τη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, εν μέσω της αύξησης στις αφίξεις από τη Γαλλία και στην αύξηση του ρυθμού μόλυνσης από τον κορονοϊό στην Ισπανία.

Για τις χερσαίες αφίξεις στην Ισπανία από περιοχές υψηλού κινδύνου θα πρέπει να παρουσιάζεται αρνητικό μοριακό τεστ, το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν από την άφιξη.

“Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τρεις ημέρες μετά την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα ισχύει μέχρι η κυβέρνηση να κηρύξει την λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της COVID-19”, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Το μέτρο αυτό δεν θα αφορά τους οδηγούς φορτηγών, τους διασυνοριακούς εργαζόμενους και όσους κατοικούν μόνιμα σε απόσταση εντός 30 χιλιομέτρων από το σύνορο.

Πολλοί Γάλλοι, κουρασμένοι από το λόκνταουν που ισχύει στη χώρα τους, συρρέουν στην Ισπανία διασχίζοντας το σύνορο για να απολαύσουν τα μπαρ και τα εστιατόρια που λειτουργούν σε ανοιχτούς χώρους σε περιοχές όπως η Μαδρίτη.

Αλλά ο ρυθμός μόλυνσης από τον κορονοϊό στην Ισπανία συνέχισε την ανοδική του πορεία σταθερά την περασμένη εβδομάδα υποδηλώνοντας ότι κινδυνεύει να ανατραπεί η μακρά μείωση που είχε καταγραφεί.

Ο ρυθμός μόλυνσης, ο οποίος μετράται κατά τις 14 ημέρες που έχουν προηγηθεί, αυξήθηκε χθες σε 138,6 ανά 100.000 ανθρώπους, από 134 που ήταν την Πέμπτη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο ανέφερε 7.586 νέα κρούσματα κορονοϊού ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 3,26 εκατομμύρια.

Ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές της covid-19 αυξήθηκε κατά 590 και ανήλθε σε 75.010.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι όσες έχουν χαρακτηριστεί έτσι από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών.

Ο χάρτης του κέντρου δείχνει ότι σε αυτές περιλαμβάνεται ολόκληρη η Γαλλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Εισήγηση για την νομιμοποίηση της άμβλωσης στην αρχή της κύησης

Νιγηρία και Κένυα αποσύρουν ύποπτο σιρόπι για τον βήχα

Ευρωκοινοβούλιο: Ιστορικό ψήφισμα για το δικαίωμα στις αμβλώσεις

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία και το νέο ΕΣΥ της ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα