ΑΘΗΝΑ
06:22
|
20.04.2024
Διαδηλωτές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες θανάτου τεσσάρων νεαρών αγοριών και κατηγορούν τις δυνάμεις ασφαλείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην πόλη Μπάννου και στη συνέχεια στο Ισλαμαμπάντ ζητώντας την διενέργεια κυβερνητικής έρευνας για τις συνθήκες θανάτου τεσσάρων νεαρών ανδρών, για τους οποίους υπάρχουν έντονες υποψίες ότι βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας. Τα πτώματα των τεσσάρων νεαρών, ηλικίας μεταξύ 15 και 20 ετών, βρέθηκαν σε έναν ρηχό τάφο στις 21 Μαρτίου στην πόλη Τζάνι Κελ, έξω από το Μπάννου. 

Τα τέσσερα αγόρια είχαν εξαφανιστεί επί αρκετές εβδομάδες, σύμφωνα με τους συγγενείς τους, οι οποίοι δήλωσαν, επίσης, ότι τα σώματά των νεκρών αγοριών έφεραν σημάδια βασανιστηρίων. Επί σχεδόν μία εβδομάδα, πραγματοποιούν διαμαρτυρίες στο Τζάνι Κελ, αρνούμενοι να θάψουν τα πτώματα μέχρι να ξεκινήσει έρευνα εναντίον ενός αξιωματικού του στρατού, τον οποίο κατονομάζουν ως υπεύθυνο. 

Οι διαδηλωτές ανέφεραν πως αφού τα αιτήματά τους για διενέργεια έρευνας δεν εισακούστηκαν, αποφάσισαν να απευθυνθούν στο Ισλαμαμπάντ. Η αστυνομία προέβη σε χρήση δακρυγόνων στην προσπάθειά της να εμποδίσει τους διαδηλωτές να εισέλθουν στην πόλη του Μπάνου, η οποία βρίσκεται στον δρόμο προς το Ισλαμαμπάντ. 

Αξιωματούχοι της επαρχιακής κυβέρνησης του Khyber-Padar, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Mahmood Khan, ταξίδεψαν την Κυριακή στο Μπάννου για να συναντηθούν με διαδηλωτές. «Αυτό το περιστατικό αποτελεί πρόκληση για την κυβέρνησή μου και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου», δήλωσε ο Khan, και υποστήριξε ότι οι υπεύθυνοι για τους θανάτους θα κληθούν να απολογηθούν.

Η πόλη Τζάνι Κελ  εντάσσεται στις πρώην ημι-αυτόνομες φυλετικές περιοχές, κατά μήκος των συνόρων του Αφγανιστάν που χρησίμευσε ως βάση για τους Ταλιμπάν, την Αλ Κάιντα και άλλες τζιχαντιστικές ομάδες, έως ότου αποχώρησαν, μετά από μια σειρά πακιστανικών στρατιωτικών επιθέσεων. Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει τον στρατό ότι πραγματοποιεί εξωδικαστικές κρατήσεις και άλλες κακοποιητικές πρακτικές – μια κατηγορία που ο στρατός αρνείται συνεχώς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα