ΑΘΗΝΑ
13:30
|
19.05.2024
Δύο άτομα ανατινάχθηκαν έξω από καθολική εκκλησία στην πόλη Μακασάρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Ινδονησίας ταυτοποίησε έναν από τους δράστες της σημερινής βομβιστικής επίθεσης με στόχο μια εκκλησία στην πόλη Μακασάρ στο νησί Σουλαουέζι ως μέλος μιας οργάνωσης που εμπλέκεται σε ένοπλη επίθεση στις Φιλιππίνες το 2018, είπε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας Λίστιο Σιτζίτ Πραμπόγουο.

Από την σημερινή επίθεση αυτοκτονίας σκοτώθηκαν οι δύο δράστες και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ίδιο.

Δύο άτομα που είναι ύποπτα για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, ανατινάχθηκαν σήμερα (28/3) έξω από μια καθολική εκκλησία στην πόλη Μακασάρ της Ινδονησίας, την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας του Πάσχα, σύμφωνα με το Reuters.

Οι αρχές χαρακτήρισαν την επίθεση ως τρομοκρατική ενέργεια και ερευνούν από ποια ριζοσπαστικά δίκτυα προήλθαν οι βομβιστές και αν η επίθεση συνδέεται με τις πρόσφατες συλλήψεις ύποπτων μαχητών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας Argo Yuwono. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.

Τον Ιανουάριο, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία επιτέθηκε σε ένα κρησφύγετο μαχητών στο Μακασάρ και σκότωσε δύο άνδρες, ύποτους για συμμετοχή στους διπλούς βομβαρδισμούς του 2019 στην εκκλησία των Φιλιππίνων, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότερα από 20 άτομα.

Η αστυνομία κατηγόρησε την ομάδα Jamaah Ansharut Daulah που εμπνεύστηκε από το Ισλαμικό Κράτος για επιθέσεις αυτοκτονίας το 2018 σε εκκλησίες και ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη της Σουραμπάγια που σκότωσε πάνω από 30 άτομα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο δήμαρχος του Μακασάρ, Danny Pomanto, δήλωσε ότι η έκρηξη θα μπορούσε να έχει πολύ περισσότερα θύματα αν είχε πραγματοποιηθεί στην κεντρική πύλη της εκκλησίας αντί για μια πλαϊνή είσοδο. «Όποιο κι αν είναι το κίνητρο, αυτή η πράξη δεν δικαιολογείται από καμία θρησκεία, επειδή βλάπτει όχι μόνο ένα άτομο, αλλά και άλλους», δήλωσε ο υπουργός Θρησκευμάτων της Ινδονησίας, Yaqut Cholil Qoumas. Ο Gomar Gultom, επικεφαλής του Ινδονησιακού Συμβουλίου Εκκλησιών, χαρακτήρισε την επίθεση ως «σκληρό περιστατικό», καθώς οι Χριστιανοί γιόρταζαν την Κυριακή του Palm, και κάλεσε τους ανθρώπους να παραμείνουν ήρεμοι και να εμπιστευτούν τις αρχές.

Το Μακασάρ, η μεγαλύτερη πόλη του Σουλαουέζι, αντανακλά τη θρησκευτική σύνθεση της Ινδονησίας, της μεγαλύτερης μουσουλμανικής πλειοψηφίας του κόσμου με σημαντική χριστιανική μειονότητα και οπαδούς άλλων θρησκειών.

Η πιο θανατηφόρα ισλαμιστική επίθεση στην Ινδονησία πραγματοποιήθηκε στο τουριστικό νησί Μπαλί το 2002, όταν βομβαρδισμοί σκότωσαν 202 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν ξένοι τουρίστες. Τα επόμενα χρόνια, οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες στην αντιμετώπιση της μαχητικότητας, αλλά πρόσφατα η βία των μαχητών επανεμφανίστηκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα