ΑΘΗΝΑ
01:32
|
20.04.2024
Η Ρωσία ανακοίνωσε 9.088 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία ανακοίνωσε 9.088 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, συμπεριλαμβανομένων 1.878 στη Μόσχα, με τον αριθμό των περιστατικών σε όλη τη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 4.519.832.

Ο ρωσικός φορέας που είναι αρμόδιος για την αντιμετώπιση το κορονοϊού ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 336 ακόμα θάνατοι ασθενών με COVID-19, με τον επίσημο αριθμό των θανάτων στη Ρωσία να φθάνει τους 97.740.

Ουκρανία: Σε επίπεδα ρεκόρ οι ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία

Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθε ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που εισήχθησαν σε νοσοκομεία της Ουκρανίας τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση των κρουσμάτων.

Ο υπουργός Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο αριθμός των ανθρώπων που εισήχθησαν σε νοσοκομεία την προηγούμενη ημέρα ανήλθε σε 5.052 συγκριτικά με το προηγούμενο ρεκόρ των 4.887 ανθρώπων που καταγράφηκε στις 17 Μαρτίου.

Η Ουκρανία κατέγραψε επίσης 11.932 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και 203 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Ο αριθμός των ημερήσιων νοσηλειών δεν ξεπέρασε τους 2.000 κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας στα τέλη του 2020 αλλά άρχισε να αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες. Την περασμένη εβδομάδα, η Ουκρανία κατέγραψε ημερήσιο ρεκόρ 18.132 νέων κρουσμάτων και 362 θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19.

Ο υπουργός συνέδεσε την επιδείνωση της κατάστασης με την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους του ιού που πρώτα ταυτοποιήθηκε στη Βρετανία και που εντοπίστηκε στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς ο εμβολιασμός.

Έως τώρα στη χώρα των 41 εκατ. κατοίκων, περίπου 197.000 άνθρωποι έχουν λάβει τις πρώτες δόσεις από τότε που ξεκίνησε η εμβολιαστική εκστρατεία πριν από ένα μήνα.

Πάνω από 1,64 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί και 31.954 έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένει παρτίδες εμβολίων για τις δεύτερες δόσεις

Συνολικά 30.151.287 άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 στη Βρετανία, αριθμός που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 57% όλων των ενηλίκων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Συνολικά, 3.527.481 άνθρωποι έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους.

“Το εμβόλιο σώζει ζωές και είναι η διέξοδός μας από αυτή την πανδημία”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 3.862 κρούσματα COVID-19 και 19 νέους θανάτους που επήλθαν μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση με κορονοϊό των ασθενών.

Η Βρετανία έχει φροντίσει να διασφαλίσει ότι οι δεύτερες δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού θα χορηγηθούν εγκαίρως χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά εμβόλια, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν εν μέσω της ανησυχίας για καθυστέρηση των προμηθειών.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα η κυβέρνηση είχε προειδοποίησει ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα επιβραδυνόταν μέσα στον Απρίλιο κυρίως εξαιτίας της καθυστέρησης στις παραλαβές εμβολίων από το ινδικό Serum Institute.

Επίσης η ΕΕ έχει προειδοποιήσει ότι θα μπλοκάρει τις αποστολές εμβολίων σε χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχουν υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

“Σε όλο τον σχεδιασμό μας έχουμε υπολογίσει ότι θα λάβουμε αυτές τις δεύτερες δόσεις του εμβολίου”, δήλωσε ο ίδιος στο Sky News.

Ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Mail on Sunday ότι το εμβόλιο της Moderna θα παραδοθεί στη Βρετανία για πρώτη φορά στα μέσα Απριλίου ο Ντάουντεν απάντησε: “Αναμένουμε πράγματι το εμβόλιο της Moderna να έρθει αργότερα μέσα στον μήνα”.

Μιλώντας στην εκπομπη του BBC, “Andrew Marr Show”, ο υπουργός δήλωσε: “Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα χρειαστεί να συνδυάσουμε διαφορετικά εμβόλια”.

Ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα της Sunday Times ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφέρει 3,7 εκατομμύρια εμβόλια στην Ιρλανδία, που είναι μέλος της ΕΕ, εν μέρει για να βοηθήσει στην άρση του λοκντάουν στη Βόρεια Ιρλανδία, ο Ντάουντεν απάντησε ότι το Λονδίνο δεν έχει προς το παρόν πλεόνασμα εμβολίων.

“Αν φθάσουμε στο σημείο που θα έχουμε πλεόνασμα εμβολίων, θα λάβουμε αποφάσεις για το που θα διαθέσουμε αυτό το πλεόνασμα”, είπε στο Sky News.

Η Στοκχόλμη λέει ότι δεν θα επιτύχει τον στόχο εμβολιασμού όλων των ενηλίκων ως τις 30 Ιουνίου

Ο συντονιστής του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επανειλημμένες καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων θα έχουν ως αποτέλεσμα η χώρα να μην μπορέσει να πετύχει τον στόχο της να εμβολιάσει όλο τον ενήλικο πληθυσμό της ως τις 30 Ιουνίου.

Η Σουηδία, η οποία έχει απορρίψει το μέτρο του λοκντάουν στη διάρκεια της πανδημίας, σπεύδει να εμβολιάσει τον πληθυσμό της εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Την Πέμπτη κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων από το τέλος του περασμένου χρόνου παρότι ο αριθμός των νεκρών παραμένει σε σχετικά χαμηλό επίπεδο.

“Θα χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα για να εμβολιαστούν πλήρως όλοι, αλλά ίσως πέντε εκατομμύρια άνθρωποι να έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, στις 30 Ιουνίου”, δήλωσε στην Σουηδική Τηλεόραση ο συντονιστής Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ.

“Ισως να χρειαστούν δύο εβδομάδες του Ιουλίου μέχρι να έχουν κάνει όλοι και τις δύο δόσεις”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Σουηδία, με πληθυσμό δέκα εκατομμύρια κατοίκους, έχει μέχρι στιγμής εμβολιάσει πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες με μια δόση και 450.000 με δύο δόσεις.

Η χώρα έχει καταγράψει περισσότερους από 13.000 θανάτους από COVID-19.

Το κατά κεφαλήν ποσοστό θνητότητας από τον κορονοϊό στη χώρα είναι πολλές φορές υψηλότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους σκανδιναβούς γείτονές της, αλλά χαμηλότερο σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες που επέλεξαν το μέτρο του λοκντάουν.

Οι αρχές της Σλοβενίας επιβάλλουν νέα «καραντίνα»

Η Σλοβενία, η οποία χαλάρωσε τα περιοριστικά μέτρα κατά της Covid-19 τον Φεβρουάριο, αποφάσισε σήμερα νέα μερική καραντίνα και αυστηροποίηση των μέτρων στα σύνορα απέναντι στην “ανησυχητική κατάσταση” των γειτονικών της χωρών.

Εκτός των καταστημάτων με τα είδη πρώτης ανάγκης, όλα τα άλλα θα παραμείνουν κλειστά όπως και οι πολιτιστικές λέσχες και τα θρησκευτικά ιδρύματα από την 1η έως τις 12 Απριλίου, οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται και οι μετακινήσεις περιορίζονται στην περιοχή διαμονής των πολιτών.

Οι εταιρίες καλούνται να εφαρμόσουν την τηλεργασία όποτε είναι δυνατόν. Οι μαθητές θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι και να παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

“Δίνουμε μάχη με τον χρόνο”, δήλωσε ο συντηρητικός πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα σε συνέντευξη Τύπου. “Ελπίζουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα της καραντίνας μετά τις 12 Απριλίου”.

Από τη Δευτέρα, οι κάτοικοι δεν θα μπορούν πλέον να εγκαταλείψουν τη χώρα, με εξαίρεση εκείνους που θα μπορούν να παρουσιάσουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανοσίας στη νόσο Covid-19 μετά τη μόλυνση.

“Θα επιτύχουμε ένα επαρκές επίπεδο εμβολιασμού για να περιορίσουμε την επιδημία μόλις τον Ιούνιο”, δήλωσε ο Γιάνσα. “Μέχρι τότε, πρέπει να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσουμε τη διάδοση του βρετανικού παραλλαγμένου στελέχους”.

Μέχρι σήμερα, σχεδόν 200.000 άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% των δύο εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Η μικρή χώρα έχει καταγράψει πάνω από 4.000 θανάτους από την εμφάνιση της πανδημίας, αριθμός που την καθιστά μία από τις πλέον πληγείσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τον πληθυσμό της, με 193 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους.

Ο αριθμός των λοιμώξεων έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, από 750 ημερήσια κρούσματα που ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο του Φεβρουαρίου, ανέρχεται σε 950 σήμερα, ενώ η κατάσταση στις χώρες γύρω από τα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

Ιταλία-Covid-19: 19.611 κρούσματα – «Τον Μάιο θα περάσει η κρισιμότερη φάση»

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 19.611 κρούσματα κορονοϊού και 297 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 272.630 διαγνωστικά τεστ, το 7,2% από τα οποία ήταν θετικό στον κορονοϊό. Χθες το ποσοστό αυτό ήταν 6,7% και τα περιστατικά ήταν 23.839, με 380 νεκρούς.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 44 περισσότεροι ασθενείς από την χθεσινή ημέρα, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 80 περισσότεροι.

Από την αρχή της πανδημίας Covid-19, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 107.933 άνθρωποι, ενώ οι μολύνσεις έχουν φτάσει τα 3.532.057.

Ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι δήλωσε σήμερα ότι τον Μάιο η χώρα θα έχει αφήσει πίσω της την κρισιμότερη φάση της πανδημίας, και επανέλαβε ότι πρέπει να μειωθεί δραστικά ο δείκτης μετάδοσης Rt, o οποίος τώρα είναι 1,08.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται και πάλι η Λομβαρδία (3.520), ενώ ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνια (2.137) με κύρια πόλη την Μπολόνια και η Καμπανία (2.095) με πρωτεύουσα την Νάπολη.

Γαλλία: Ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ αυξάνεται – 37.014 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Η Γαλλία κατέγραψε σήμερα 37.014 νέα κρούσματα κορονοϊού από 42.619 που ήταν χθες, Σάββατο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός αυτός αυξάνει σε 4.545.589 το σύνολο των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στη χώρα, ο πέμπτος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως.

Οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν επίσης σήμερα περαιτέρω αύξηση του αριθμού των ασθενών με COVID-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας σε ένα νέο υψηλό για φέτος, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ενώ οι γιατροί προειδοποιούν ότι ένα τρίτο κύμα λοιμώξεων μπορεί σύντομα να κατακλύσει τα νοσοκομεία.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 4.872 ασθενείς με COVID-19, από 4.791 που ήταν χθες, Σάββατο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο αριθμός αυτός πλησιάζει σε μια κορύφωση που καταγράφηκε στα μέσα Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της επιδημίας στη Γαλλία, αν και είναι πολύ χαμηλότερος από το υψηλό των 7.000 ασθενών πέρυσι τον Απρίλιο.

Ο συνολικός αριθμός των ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία αυξήθηκε σε 27.712 από 27.259 που ήταν το Σάββατο.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων που οφείλονται στον ιό στα γαλλικά νοσοκομεία ανήλθε σε 68.597 σήμερα, αυξημένος κατά 131 από χθες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ομάδα 41 νοσοκομειακών γιατρών, συγκεκριμένα ιατρικών διευθυντών μεγάλων νοσοκομείων της περιφέρειας του Παρισιού, υπέγραψαν άρθρο στην κυριακάτικη εφημερίδα Le Journal du Dimanche προειδοποιώντας ότι κινδυνεύουν το ερχόμενο δεκαπενθήμερο να αρχίσουν να επιλέγουν μεταξύ των ασθενών που θα πρέπει να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, όσο η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το μέτρο της μερικής καραντίνας που υιοθετεί η κυβέρνηση, το οποίο στοχεύει τις περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο όπως το Παρίσι, είναι ανεπαρκή απέναντι στα ταχέως μεταδιδόμενα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού.

“Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί” απαντά ο Εμανουέλ Μακρόν στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche ως προς τα μέτρα απέναντι στην επιδημία και χαρακτηρίζει την κατάσταση “κρίσιμη”. Δικαιολογώντας τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση, ο Γάλλος πρόεδρος υπόσχεται ότι θα φθάσει σε “λίγες εβδομάδες” τους Βρετανούς που χορήγησαν σχεδόν 30 εκατομμύρια πρώτες δόσεις του εμβολίου, έναντι 7,5 εκατομμυρίων στη Γαλλία.

“Για τις επόμενες μέρες, θα εξετάσουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων για την αναχαίτιση του ιού και θα λάβουμε αν είναι αναγκαίο τα μέτρα που επιβάλλονται για την κατάσταση”, δήλωσε ο Μακρόν. Ένα συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Ο Γάλλος πρόεδρος αυτή την εβδομάδα υπερασπίστηκε την απόφασή του να μην επιβάλει μια τρίτη πλήρη καραντίνα και να διατηρήσει τα σχολεία ανοιχτά, αλλά είπε ότι πιθανόν θα χρειαστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα