ΑΘΗΝΑ
06:57
|
20.04.2024
Τα δέκα βρέθηκαν νεκρά – Όλα τυλιγμένα σε πλαστικές σακούλες ως “σουβενίρ” από τα νησιά του Ισημερινού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τελωνειακοί στον Ισημερινό ανακάλυψαν 185 χελωνάκια “πακεταρισμένα” σε μία βαλίτσα, η οποία “ταξίδευε” από τα νησιά Γκαλαπάγκος στην ενδοχώρα. Οι χελώνες μωρά ήταν όλες τυλιγμένες σε πλαστικές σακούλες και από τα 185 ερπετά τα δέκα βρέθηκαν νεκρά κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας στο αεροδρόμιο Μπάλτρα στα νησιά Γκαλαπάγκος.  

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC τα χελωνάκια, τα οποία κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο Μπάλτρας, ήταν μικρότερα της ηλικίας των τριών μηνών. Μία από τις μεγαλύτερες απειλές του προστατευόμενου είδους χελωνών των Γκαλαπάγκος είναι το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων. Αξιωματούχοι του Ισημερινού και μέλη της υπηρεσίας πάταξης του παράνομου εμπορίου άγριων ζώων αναφέρουν ότι τα μωρά χελώνες της περιοχής πωλούνται στη μαύρη αγορά έως και 4.500 ευρώ το ένα.

Οι τελωνιακοί στον Ισημερινό πιστεύουν ότι οι διακινητές τύλιξαν σε πλαστικές σακούλες τα χελωνάκια για να τα “ακινητοποιήσουν” για να περάσουν χωρίς να ενεργοποιηθεί το μηχάνημα των ακτινών –Χ. Ωστόσο ο χειριστής του μηχανήματος παρατήρησε κάποιες ύποπτες κινήσεις και ζήτησε το άνοιγμα της βαλίτσας. Η βαλίτσα εστάλη “ταχυδρομικώς” στο αεροδρόμιο από εταιρεία ταχυμεταφορών δηλώνοντας ότι περιείχε σουβενίρ από τα νησιά Γκαλαπάγκος. Οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις αλλά ανακρίνονται οι υπάλληλοι της εταιρείας ταχυμεταφορών.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος του Ισημερινού, Μαρσέλο Μάτα, χαρακτήρισε το περιστατικό έγκλημα για τη χλωρίδα και της πανίδα της χώρας του. Η ποινή για την παράνομη διακίνηση άγριων ζώων από τα Γκαλαπάγκος τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από ένα έως τρία έτη.



Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα