ΑΘΗΝΑ
18:57
|
26.04.2024
Η υπουργός Άμυνας, Λ. Ρέινολντς και ο Γενικός Εισαγγελέας, Κρ. Πόρτερ, δεν αποπέμφθηκαν αλλά ανέλαβαν «υποδεέστερα» πόστα έπειτα από τις βαριές καταγγελίες εις Βάρος τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H υπουργός Άμυνας Λίντα Ρέινολντς και ο Γενικός Εισαγγελέας Κρίστιαν Πόρτερ παύθηκαν τελικά από τα καθήκοντά τους αλλά ανέλαβαν υποδεέστερα πόστα, έπειτα από τις βαριές καταγγελίες εις βάρος τους οι οποίες ανάγκασαν τον πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον να προχωρήσει σε ανασχηματισμό για να περιορίσει την πολιτική ζημία των σκάνδαλων.

O Σκοτ Μόρισον, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το κύμα των διαμαρτυριών, “έκρυψε” τα στελέχη του, αναγγέλλοντας ταυτόχρονα την προαγωγή αρκετών γυναικών στην κυβέρνησή του.

Διαβεβαίωσε ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα έχει τη “μεγαλύτερη αντιπροσώπευση γυναικών στην ιστορία” της Αυστραλίας.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός δεχόταν εδώ και αρκετές εβδομάδες ολοένα και πιο έντονες πιέσεις εξαιτίας των σκανδάλων εις βάρος δύο σημαντικών στελεχών της κυβέρνησής του, τα οποία και πυροδότησαν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Την αρχή έκανε η πρώην κυβερνητική υπάλληλος, Μπρίτανι Χίγκινς, καταγγέλλοντας τον περασμένο μήνα πως βιάστηκε το 2019 από συνάδελφό της στο κοινοβουλευτικό γραφείο της Ρέινολντς, η οποία την εποχή εκείνη ήταν ακόμη υπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας.

Η Ρέινολντς, η οποία στο μεταξύ ανέλαβε υπουργός Άμυνας, επικρίθηκε για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την καταγγελία της Μπρίτανι Χίγκινς.

Επίσης, στις αρχές του Μαρτίου, ο Πόρτερ βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία πως βίασε το 1988 μια 16χρονη κοπέλα, η οποία αυτοκτόνησε πέρυσι. Ο Πόρτερ διέψευσε κατηγορηματικά την κατηγορία, τονίζοντας ότι “Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν συνέβησαν ποτέ”.

Οι δύο υπουργοί επισήμως τελούσαν εδώ και αρκετές εβδομάδες σε άδεια λόγω ασθενείας, με τον πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει πως θα επανέρχονταν στα καθήκοντά τους.

Ωστόσο και οι δυό τους αρέμειναν στην κυβέρνηση, αλλά υποβιβασμένοι: στη Ρέινολντς ανατέθηκε το χαρτοφυλάκιο των κυβερνητικών υπηρεσιών και στον Πόρτερ εκείνα της Βιομηχανίας, των Επιστημών και των Τεχνολογιών.

Αναλυτές εκτιμούν ότι αυτός ο ανασχηματισμός δεν είναι αρκετός για να καλμάρει την αγανάκτηση χιλιάδων ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους στα μέσα Μαρτίου διαμαρτυρόμενοι για την σεξουαλική βία, την σεξουαλική παρενόχληση αλλά και την ισότητα των φύλων στην Αυστραλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα